2009. február 20.

Hitvesi csók Valentin-napon

Ahogyan az előző években, ezúttal is több ezres látogatottsággal zárt a harmadik alkalommal megrendezett esküvő- és baba-mama kiállítás. Az előző hétvégén a megyeházán a házasulandók és gyermeket várók válogathattak a sokszínű kínálatból, s Valentin-napon egy fiatal pár is egybekelt.

Halk fuvolaszó és rengeteg szempár kísérte Horvát László és Buduczki Viktória házassági ceremóniáját. A csongrádi pár gyönyörű, fehér limuzinnal érkezett az épület elé, majd kiszállva fotósok gyűrűjén keresztül vezetett útjuk Szabóné Lucz Margit anyakönyvvezető elé. Hat jegyespár jelentkezett összesen a szervezők felhívására, László és Viktória számára a fiú édesanyja intézte a különleges esküvőt, meglepetést szerezve ezzel a párnak. A fiatalok elmondása szerint ez nagyon jól jött nekik.

Támogatók felajánlásából a menyasszonyi ruha, a szmoking, a jegygyűrű, az esküvői csokor, smink és fotók, s a limuzin is az ajándék része volt. Két éve ismerkedtek meg, s tervezték az öszszeházasodást, de előbb a házépítés vitte el a pénzt. Idén már egybekeltek volna, de nem gondolták, hogy ilyen hirtelen kerül rá sor, s az esemény létrejöttét az is indokolttá tette, amikor megtudták: a menyasszony babát vár.

A rendezvényen ismét számos kiállító ajánlotta a házasulandók vagy nászajándékot válogatók számára termékeit, illetve szolgáltatásait. Több színben pompázó esküvői ruhák, szemet gyönyörködtető asztalterítékek, dekorációk mellett sétálhatott a látogató, vagy a gyerekeknek nézhetett ki valamilyen játékot, használati tárgyat. A csokiszökőkút és a több emeletes dísztorta előtt is sokan megálltak. Az esküvőszervezéssel foglalkozó egyik standon még a nagy nap előtti tánctanfolyamra csábító kártyát is láttunk. A rendezvényt belengte a Va-letin-nap hangulata. Azonban a szervező, Bertók Róbert elárulta, idén véletlenül esett erre a hétvégére a program, legközelebb már ismét február elején rendezik. Merthogy nem maradhat el jövőre sem az esemény, melyre Robi elmondása szerint 80 km-es sugarú körből jönnek az érdeklődők, sőt az is lehet, hogy kitolják egy órával az idejét. Esküvőt ugyan még nem szervezett, de szerinte ez sem különbözik más rendezvényektől abban, hogy a határ a csillagos ég. A maga is házas fiatalember azt mondja: az esküvő az, amire nem kell sajnálni a pénzt, jó esetben csak egyszer fordul elő, tehát maradandónak kell lennie.

Minden bizonnyal lesz folytatása a kétnapos esemény egyik záróakkordjának is, melynek során megválasztották a legjobb nagyit. A tréfás jellegű megmérettetésre a családtagok, ismerősök nevezhették be a mamákat, akiknek aztán Bocskay István műsorvezetőnek a témába vágó "nehéz" kérdéseire kellett felelniük. Pelenkamárka és a nagymama lekvárja is szerepelt a feladványok között a versengésen, melyen első alkalommal Ollai Istvánné Eszterke és Sándor Imréné Icuka vállalta bátran a fellépést, s így természetesen ők osztoztak a címen.

Darók József