2008. december 12.

Nem tűnt fel a pizsamás beteg

Az egyik helyi egészségügyi intézmény ápoltja tűnt el az elmúlt hétvégén, papucsban és pizsamában, majd sétált végig a Kossuth utcán anélkül, hogy mindez bárkinek feltűnt volna, vagy bejelentést tett volna az esetről. A beteget később a rendőrök vitték vissza az otthonába. Ha ők nem veszik észre, akkor reggelre akár anynyira kihűlhetett volna a szervezete, hogy abba bele is halhatott volna. A rendőrség munkatársai kérik a lakosságot, hogy ne legyenek közömbösek, ha hajléktalant, esetleg ittas személyt látnak ezekben a téli napokban az utcán feküdni, értesítsék akár a rendőrséget, akár a mentőket, mert jelzésükkel életet menthetnek.

December 6-án hajnalban egy szóváltás fajult verekedéssé az egyik szórakozóhely előtt. A későbbi gyanúsított úgy megütötte a sértettet, hogy az nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

December 8-án, hétfőn fogtak el a szentesi nyomozók egy zsarolót, aki egy másik személyt szeretett volna hitelfelvételre kényszeríteni. A történet úgy kezdődött, hogy a sértett megismerkedett a későbbi gyanúsítottal, aki felajánlotta neki, hogy segít a hitelfelvételét elintézni. Ehhez azonban azt kérte a sértettől, hogy az adja át neki bankkártyáját, és annak pin-kódját. Miután ez megtörtént, szépen levette a pénzt a kártyáról, sőt, újabb pénzt követelt tőlekéssel.

300 ezer forint értékű szerszámokat loptak el egy Kossuth utcán parkoló autóból december 8-ára virradó éjszaka. A tolvajok a jármű hátsó ablakát tulajdonították el, így jutottak zsákmányukhoz.

400 gramm marihuanát foglaltak le a rendőrök egy házkutatás során. Az akcióra egy másik ügyből kifolyólag került sor, ekkor bukkantak rá a kábítószerre. A 23 éves szentesi férfi ellen kábítószerrel való visszaélés miatt indult eljárás.

Óvatosan a zsebtolvajokkal! Nem árt figyelmesnek lennünk ezekben a napokban, hiszen egyre zsúfoltabbak az üzletek, egyre többen kezdik karácsonyi bevásárlásukat, és ezt igyekeznek kihasználni a zsebtolvajok. Érdemes annyi pénzt vinni egy-egy bevásárláshoz, mint amennyi feltétlenül szükséges, és tartsuk a pénzt a belső zsebeinkben. Ügyeljenek arra is, hogy a megvásárolt ajándékokat, a pénztárcát, táskákat ne hagyják a gépkocsik utasterében, mert ezért is képesek feltörni a bűnözők az autókat. Akik kerékpárral intézik a bevásárlásokat, a kerékpár kosarában, kormányán még percekre se hagyjanak táskát, értéktárgyakat, mert néhány pillanat elegendő a tolvajoknak azok megszerzéséhez.

H.V.