2008. november 7.

Csapatként gondolkodtak

A Colosseum az életem

Egész napos sport és egészséges életmóddal kapcsolatos lehetőségek széles skálája várta mindazokat, akik október 23-án az Ady Endre utcai Welness Colosseumba látogattak. A családias hangulatú, professzionális rendezvényen minden korcsoport, az egészséges, a fogyni vágyó, a mozgásszervi problémákkal küzdő emberek és az élsportolók is egyaránt megtalálták a számukra megfelelő kikapcsolódási formát amellett, hogy hatalmas sportteljesítményt nyújtottak.

A hagyományteremtő szándékkal megrendezett - a szervezők célja, hogy jövőre 23 órás aerobic és fitness maratonra kerül sor a Wellness Colosseumban - sportrendezvényen bárki bármikor bekapcsolódhatott a 12 órás programba, melyet Brezovai Sándor, Gáspárné Edina és Pusztai János együtt vezetett le. Több százan fordultak meg egész nap a patinás épületben, s több tucat ember edzett együtt, sokszor segítséget is nyújtva egymásnak a torna- és az edzőteremben. Közben pedig a résztvevők bebizonyították: igaz, hogy egyéni sportról van szó akár a testépítés, akár az aerobic esetében, mégis lehet csapatként, családként is gondolkodni a nagy egyéni teljesítmények elérése érdekében. Akár egy-egy elem teljesítéséről, akár a holtponton való továbbjutásról legyen szó, mindenki segítő szándékkal fordult a többiek felé, hogy közösen legyőzzék az emberpróbáló maraton kihívásait. Kitartásból, küzdeni akarásból pedig nemcsak az egészséges emberek mutattak példát a 12 óra alatt, hiszen a maratoni sportprogramba, például a Taikiken edzésbe a gondozási központból érkező segítséggel élők is bekapcsolódtak.

A nap vége mindenkinek meglepetést tartogatott: a résztvevők az egész napos sportteljesítmény levezetéseként együtt mártóztak meg a strand vizében, de csak miután a különböző versenyszámokban és az aerobicban legkiválóbban teljesítők értékes ajándékokat vehettek át a szervezőktől. Az eredményhirdetésen jutalmazták a húzódzkodó és a fekve-nyomó verseny nyerteseit: a húzódzkodó versenyszámban az első Pusztai János, a második Balázs Csaba, a harmadik Csáki Valter lett, míg fekvenyomásban a nők között Szabó Márta első (60 kg), Dittrich Dóra második (32,5 kg), Molnár Anikó és Lantos Andrea (30 kg) harmadik helyezést ért el. A férfiak mezőnyében Balázs Csaba lett a bajnok 140 kilogrammos teljesítménnyel, másodikként Csáki Valter (140 kg), harmadikként pedig Pusztai János (145 kg) zárta a versenyt. A tornákon legintenzívebben résztvevők különdíjat kaptak, köztük Szabicsné Ágnes, Lakos Lajosné, dr. Hetyei Erika és Brezovai Ibolya.

Cseh-Lakos