2008. november 7.

Kerékpár-tolvajok

Egyetlen bejelentés érkezett a temetőkből az elmúlt hétvégi megemlékezésekhez kapcsolódóan. A Bánomháti temetőből, az egyik sírról törtek le és vittek magukkal ismeretlenek egy sírra felszerelt napkollektoros lámpát.

November másodikára virradóra egy Munkás utcai ház előtt parkoló személygépkocsiról szedték le ismeretlenek a jármű mindkét rendszámtábláját. A tettesek ellen egyedi azonosítójel meghamisításának büntette miatt indult eljárás.

Egy hölgy táskáját lopták el a vasútállomás közelében, egészen pontosan akkor, amikor a sértett a zebrán kelt át. A tettes kerékpárral tekert a hölgy mellé, majd kitépte annak kezéből a táskáját és elhajtott a helyszínről.

Betörtek egy fábiánsebestyéni vendéglátó egységbe, ahonnan a játékgépből emeltek ki 70 ezer forintot.

Gázolajat loptak el egy szegvári ház udvarában parkoló traktorból. Ha már ott jártak, akkor a tolvajok a motoros fűrészt és a horgászfelszerelést is magukkal vitték. A kár meghaladja a 200 ezer forintot.

Tolvaj járt egy Vásárhelyi úti családi házban is, innen készpénzt vittek el, több mint hetvenezer forintot.

Festékszóróval fújták le ismeretlenek egy Fekete Márton utcai ház falát. A külső festés tönkretétele azt jelenti, hogy az elkövetők ellen rongálás miatt indított eljárást a szentesi rendőrkapitányság.

Továbbra is fokozottan ellenőrzik a rendőrség munkatársai a kerékpárosokat. Az elmúlt heti akció során számos bringást, és azok járművét vizsgálták, és teszik ebben a hónapban is. A gyalogosok esetében a tiltott helyen és tiltott jelzésnél való áthaladást, lakott területen kívül a láthatósági mellény használatát figyelik. A kerékpárosok esetében a jármű tartozékainak és világító berendezéseinek meglétét és használatát, lakott területen kívül a láthatósági mellény használatát, valamint az alkoholfogyasztást ellenőrzik. A járdákon és a sétálóutcában továbbra is tilos kerékpározni. Mivel a rendőrségnek ezen kampánya már két hónapja tart, novembertől a szabálytalankodókkal szemben szigorúbb szankciókat alkalmaznak. A közlekedéssel kapcsolatos kérdéseikre a szentesi rendőrkapitányság közlekedési osztályán kaphatnak választ, illetve november 20-án, 13-tól 14 óráig, amikor Nagy János százados, a közlekedési osztály vezetője tart fogadóórát.

H. V.