2008. október 31.

Kis kukta

Hagymaleves pikánsan

Hozzávalók: 4+1 db közepes fej vöröshagyma, 5 dkg vaj, só, fehérbors, őrölt kömény, lestyán, 7 dl csontleves (leveskocka is jó), 1 dl fehérbor (félszáraz), 1 zsemle, 5 dkg reszelt sajt.

Elkészítés: A 4 hagymát kockára vágva a vajon üvegesre dinszteljük, majd csontlével kicsit felöntve mixerrel összetörjük. Ezután felöntjük a többi csontlével, fűszerezzük és felforraljuk, közben beleteszszük a maradék 1 fej hagymát karikára vágva és hozzáadjuk a bort is. 5 perc alatt készre főzzük. A zsemlékből szeleteket pirítunk a tetejükre olvasztjuk a sajtot.

Fázós fasírt

Hozzávalók: 50 dkg pulykahús, 2 fej hagyma, pirospaprika, só, fehérbors majoránna, oregánó, bacon szalonna, sütéshez olaj.

Elkészítés: A pulykahúst ledaráljuk, a hagymát lereszeljük, és az ízesítőkkel összegyúrjuk. Apró pogácsa formákat gyúrunk belőle, és a csíkokra vágott szalonnával betekerjük. Fogpiszkálóval a szalonnacsíkokat összetűzzük, hogy sütéskor egybe maradjanak. Ezután a szalonnával betekert húspogácsákat forró olajban kisütjük, hogy a szalonna piros és ropogós legyen. Salátával vagy friss kenyérrel fogyasztjuk.