2008. május 30.

Profi- és thai bokszgála

Idén június 6-án, pénteken este 7 órai kezdettel a Dr. Papp László Sportcsarnokban rendezik meg a VIII. Nemzetközi Küzdősport Fesztivált.

A rendezvényt a Pro-Boksz Promotion és a Szentesi Kinizsi SZITE közösen szervezi.

- A gálát a Sport1 Televízió élőben közvetíti. Rendkívül izgalmas és színvonalas küzdelmek várhatók majd. A közönség láthat profi, thai és kick boksz, K1 és MMA mérkőzéseket. Azt is kijelenthetem, hogy ennyi típusú mérkőzést még nem sikerült tető alá hoznunk Szentesen - tájékoztatta lapunkat Bertók Róbert főszervező.

Az este egyik főmérkőzését Popovics Tamás vívja a világbajnoki címért, egy rendkívül kemény kenyai versenyző ellen, aki már birtokolt vb-címet! Popovics eddig háromszor bokszolt Szentesen (a Félix Promotion színeiben), és minden esetben hatalmas csatákat vívott, igazi közönségmérkőzéseken. Jelenleg Interkontinentális címet birtokol. Az est során még két címmérkőzés lesz, egy thai bokszban egy pedig K1 szabályok szerint!

A K1 címmérkőzésen a kyokushin kai harcos, Európa-bajnoki II. helyezett, Gyarmati Imre mérkőzik majd, aki thai boksz Eb II. helyezett is.

Az óriási küzdő, Világkupa Győztes és egyébként kicsi Tysonként is ismert Nagy Csaba és a békési, kilencszeres thai boksz Magyar Bajnok, Kis Károly mérkőzik meg az ISKA szervezet Thai Boksz Magyar Bajnoki címéért.

Szinte minden versenyző, aki ringbe lép az est során, volt már helyezett világversenyeken. Először lesz látható Szentesen MMA mérkőzés! Ebben a szabályrendszerben, kis kesztyűben gyakorlatilag szinte minden megengedett, egyedül az életfontosságú szerveket nem lehet támadni.

A Szentesi Kinizsi SZITE versenyzői is ringbe lépnek, többek között az amatőr Eb III. helyezett Lakatos András, aki a combrúgásos (low kick) kick-bokszban mérkőzik Magyar Bajnok ellenfelével.

Jegyek elővételben május 30-tól kaphatók a sportcsarnokban és a Szuperinfó irodában. Árak: felnőtt 1200 a diák és a nyugdíjas jegy 600 forint. (Rejtvényfejtőinknek 6 db belépőt ajánlott fel a főszervező.)

Támogatók: Szentes Város Önkormányzata, Goldex-Se-curity, Hungerit Zrt., MetalCom-R Kft., Eletroglob Kft., Városi Visszhang.

(X)