2008. május 30.

Még versenyben vannak

Deszken javította elmúlt heti botlását a Szentesi Kinizsi megyei másodosztályú labdarúgó csapata. Ugyanakkor Páger Györgyék a 2-1-es győzelemmel továbbra is a második helyen állnak, a Székkutas ugyanis nem tette meg azt a szívességet, hogy pontot hullajtson a Szőreg ellen. Bozóki Zoltán vezetőedző beszámolója szerint kánikulában kezdődött a találkozó, ám negyedórával később már viharos szélben folytatódott, és ez a hazaiakat segítette. A mérkőzés ezen szakaszában saját kapuja elé szorult a Szentes, de a vihar elmúltával alábbhagytak a deszki rohamok is. 20 perc után Páger 18 méteres lövésével szerzett vezetést a Szentes, ettől kezdve a Kinizsi irányította a játékot.

A fordulást követően a két tizenhatos közötti mezőnyjáték folyt a pályán, majd egy pontrúgást követően Tóth László fejesgóllal duplázta meg az előnyt. Néhány perccel később szépítettek a hazaiak, akadt egy-két lehetőségük ezt követően is, de egyenlíteniük már nem sikerült. Május 31-én, szombaton 17 órától a Szőreg látogat a Pusztai László Sporttelepre, ellenük is itthon kellene tartani mindhárom pontot.

A védelembe visszatér a Deszken nem szereplő Lajos és Polyák, a helyükön szerepelő Borbás és Tóth György pedig a középpályát erősítheti. Egy dolog azonban biztos: a második helynél lentebb már nem végezhet a Kinizsi, de a csapat háza táján még az első helyről sem mondtak le a vezetők és a játékosok.

H. V.