2008. május 30.

Hatodszor Dobos-kerékpártúra

1992-ig visszanyúló hagyománya van annak, hogy a Szabadidős Sportklub minden év májusában megszervezi a kerékpártúráját gyermekek számára. Dr. Dobos András állatorvosnak és családjának köszönhetően immár VI. alkalommal rendezték meg május 24-én a megújított és tartalmas programokkal kibővített "Dobos András" Közlekedési Országúti Gyermek és Családi Kerékpártúrát Szarvasra.

Szombat reggeli gyülekező után rendőrségi felvezetéssel indultunk el úti célunk felé, 21 gyermekkel. Első pihenőnk a kajánújfalui általános iskola árnyas fái alatt volt, ahol elfogyasztottuk a reggelinket és újult erővel indultunk az ecseri romtemplomhoz. Következő pihenőnk a cserebökényi tehenészet. Sajnos, a gazdaságtalan tejtermelés miatt a tehenészetben csak úgy tudtunk tejet inni, hogy vittünk magunkkal. A gyermekeknek kicsit nehezen tudtam volna elmagyarázni, hogy ez egy olyan tehenészet ahol van tehén, de nincs tej, hát mi erről is gondoskodtunk. A megyehatár után pihenő nélkül folytattuk utunkat Szarvasra. Szálláshelyünk elfoglalása után sétahajózáson vettünk részt a Holt-Körösön. Este a vacsorát követően az éhes vándorok még sütöttek maguknak a tábortűz izzó parazsán szalonnát.

Vasárnap délelőtt bemelegítésként a gáton tekertünk a békésszentandrási duzzasztóhoz. A Körös-Vidéki Vízügyi Igazgatóság biztosította a lehetőséget, hogy a duzzasztóművet belülről is megnézhessük. A visszautat már a kiépített kerékpárúton tettük meg Szarvasra. Ebédünk elfogyasztása után KRESZ-tesztvetélkedőt rendeztünk névadónk emlékének adózva, aki sokunkat tanított meg a közlekedés szabályaira. Délután felpakolva indultunk haza. Az időjárás kegyeibe fogadott bennünket, mivel megvárta, hogy megérkezzünk és utána szakadt le az ég, kísértetiesen hasonlított ez tavalyi túránkhoz.

Köszönet Dr. Dobos András állatorvosnak és családjának, a Csőszer-Komlett Kft. vezetőjének Csernus Lukács Lászlónak, a Petőfi cukrászda vezetőjének Horváth Zoltánnak és a szentesi rendőrkapitányság dolgozóinak a sikeres lebonyolítás érdekében tett munkájukért.

Eredmények, felnőtt: 1. Sallai Gergely, 2. Szabó Zoltán, 3. Kozák Pál. Gyermek: 1. Dobos László, 2. Turai Katica, 3. Koncz Zoltán.

A résztvevők nevében:
Ignácz János
túravezető