2008. április 25.

A temetőből loptak rezet

Játékgépet törtek fel egy Ipartelepi úti kocsmában. A betörők április 16-ra virradóra hatoltak be a szórakozóhelyre, majd az ott lévő nyerőgépből 300 ezer forintot vittek magukkal.

Két nappal később, a hajnali órákban egy felsőpárti sörözőbe törtek be ismeretlen tettesek, akik a helyszínről készpénzt és dohányárut vittek magukkal. Az üzlethelyiségben elhelyezett riasztóberendezés azonban bejelzett az egyik helyi vagyonvédelmi cégnél, amelynek a munkatársai azonnal a helyszínre siettek, de mire odaértek, a betörők már eltűntek a sörözőből. Később a rendőrség munkatársai is kiérkeztek a tetthelyre, és még javában helyszíneltek, amikor szintén ennek a vagyonvédelmi cégnek a felügyelete alá eső másik kocsmából egy újabb riasztás futott be. A rendőrök ezúttal időben érkezetek a Villogó utcai piac közelében lévő ivóba, ahol két férfit értek tetten, amint épp a pénztárgépet igyekezetek kipakolni. A tolvajok az előállítást követően elismerték, hogy a felsőpárti kocsmában is ők "dolgoztak" aznap hajnalban. Ellenük lopás vétsége miatt indult büntetőeljárás.

Ismeretlen tettesek ellen, a Kálvária temetőben történt rongálások miatt nyomoznak a szentesi rendőrök. A színesfém-tolvajok két síremlékről összesen három sárgaréz vázát tulajdonítottak el mintegy 90 ezer forint értékben. A vázákat lecsavarással illetve - amelyik le volt ragasztva - letöréssel vitték el a temetőből. Az elkövetők ellen úgynevezett. halottak emlékére rendelt tárgy ellopása miatt indult nyomozás.

H. V.