2008. április 4.

Személycserék az otthonban

Ütem szerint halad a nagytemplom felújítása

Az elmúlt időszak változásiról számolt be lapunknak Kovách Péter lelkipásztor, mely érinti a Szentesi Református Idősek Otthonát és a Nagytemplomot is. Az otthonban dolgozóknak lejárt a próbaideje, míg a templom felújítása befejezéséhez közeledik.

- Lejárt az idősotthonban dolgozók próbaideje, s ahogy az ilyenkor szokás, megvizsgáltuk hogy kinek a munkájával, hozzáállásával és milyen mértékben vagyunk megelégedve. Ez alapján az intézmény vezetősége úgy döntött, hogy az egyik nővér munkáját tovább már nem veszik igénybe és felbontották a munkaszerződését. Helyére egy szociális gondozó-ápolót felvettek, aki április elsejétől dolgozik az intézményben. Munkáltatóként az egyházközség vezetősége döntött arról, hogy Gurdon Lajos igazgatónak munkaviszonyát megszünteti. Ennek az volt az oka, hogy a fenntartónak az igazgatói szerepkörrel szembeni elvárásai nem teljesültek esetében. Úgy láttuk, hogy a döntés meghozatala nekünk is, s azt remélem, hogy hosszú távon neki is egy szükséges és jó döntésnek bizonyul - mondta el lapunk kérdésére Kovách Péter, aki megbízással látja el jelenleg a Szentesi Református Idősek Otthona igazgatói feladatait.

Mint megtudtuk a lelkipásztortól a templom építése jól halad, ütem szerint zajlik. Belül a meszelési munkákat már majdnem teljesen befejezték, kilencven százalékban már kész vannak a szakemberek ennek teljesítésével. A padtömbök visszahelyezése is folyamatban van, egy padtömb gyakorlatilag már a helyére került. Ha ezekkel elkészülnek, akkor következnek a burkolási munkák, visszakerül a helyére a szószék, közben pedig viszszahelyezik a nyílászárókat is. Mindemellett folyamatosan festik a külső homlokzatot.

Cseh-Lakos