2008. március 28.

Gázolót keresnek

Várják a lakossági bejelentést

Garázdaság miatt indult büntetőeljárás egy szentesi férfi ellen, aki az eddig rendelkezésre álló adatok szerint azért ütött meg egy másik személyt, mert az nem tudta megmondani neki, hogy hány óra van. A sértett nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Fűhengert szeretett volna lopni a sporttelepről egy fiatalember, ám a pálya gondnoka észrevette, és értesítette a rendőrséget. A tolvaj ellen lopás miatt indult vizsgálat.

40 ezer forintot ért az a rotációs kapa, amelyet az egyik belvárosi ház udvarából loptak el ismeretlenek.

Besurranó tolvaj járt az egyik Apponyi téri épület első emeleti lakásában. A tettes bement a lépcsőházba, majd kihasználva azt, hogy az egyik lakás bejárati ajtaja nyitva volt, az előszobából pénztárcát, okiratokat vitt magával.

Fokozott közúti ellenőrzés volt a húsvéti ünnepek alatt országszerte az utakon, így Szentesen és környékén is. A városi rendőrkapitányságon megtudtuk, hogy ittas vezető ellen nem kellett eljárást indítani, közel tíz szabálysértési feljelentés viszont született, hét személlyel szemben pedig mintegy ötvenezer forintnyi bírságot szabtak ki az ellenőrzések során.

Történt egy gázolás is, ennek elkövetőjét segítségnyújtás elmulasztása miatt még keresik a rendőrök. Március 24-én, hétfőn délután, háromnegyed négy körül ismeretlen személy a Gógány utcában az egyik ház bejárójáról tolatásba kezdett, azonban figyelmetlensége miatt nem észlelte az utcában kerékpárral közlekedő kilenc éves gyermeket, akit elütött. A baleset következtében a gyermek nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A helyszínről a fehér Suzuki vezetője - adatai hátrahagyása nélkül - elhajtott. A rendőrség munkatársainak a kérése az, hogy aki bármilyen információval rendelkezik akár a balesetről, akár a sofőr személyét illetően, az tegyen bejelentést az 561- 310-es vagy a 107-es telefonszámon.

H.V.