2008. március 14.

Tisztelt Szerkesztőség!

Az alábbi probléma - nyugodt szívvel mondhatom az utcánkban lakók közül többeket is foglalkoztat, mi több bosszant.

A Nagyörvény utcában az egyik lakó, illetve annak családja több kutyát is tart. Ez önmagában még nem probléma, és a lakóközösséget még az sem zavarná, hogy az ebtartási rendelettel ellentétben kettőnél több kutyát tartanak ingatlanjuk területén. A baj abból ered, hogy nem csak ott tartják azokat, hanem naponta többször (!) az utcára hozzák őket, póráz, szájkosár nélkül, alkalmanként 2-4 kutyát.

A kutyák más lakók ingatlanai előtt végzik szükségleteiket, melyet "természetesen" a kutyák tulajdonosa nem takarít el, mondván, hogy a kutyái csak legelnek, nem a dolgukat végezni járnak oda - "tudomásom szerint az önkormányzat ebtartási rendelete alapján az állatok közterületen legeltetése is tilos!" - mi több a rendelet szabályozza azt is, hogy miként kellene eltávolítania haladéktalanul a kutyapiszkot.

A többi lakó már füvet is csak gumicsizmában, maszkkal az arca előtt nyírhat - gondolom mindenki érti, hogy miért -, de a gyerekeket a saját ingatlanaink előtt nem sétáltathatjuk a folyton kint szaladgáló kutyák miatt.

A tisztelt kutyatulajdonos szerint azonban ehhez senkinek semmi köze, mert mindenki rendezkedjen a saját ingatlanán belül, ez pedig közterület.

Egyébiránt hiába szól nekik bárki az utcából, meg sem hallják, rosszabb esetben közlik, hogy nem érdekli őket amit mondunk.

Hivatalosan tenni azonban senki sem tesz semmit, félve attól, hogy bosszúból esetleg az ő ingatlanában, vagy állataiban fog kár bekövetkezni.

Mindezek függvényében, így ezen formában kívánunk a lakók nevében felszólalni környezetünk védelme érdekében.

Amennyiben a tisztelt szerkesztőségnek, vagy egy olvasónak, esetleg az illetékeseknek van ötletük a megoldásra, szívesen vennénk azt.

Tisztelettel:

a Nagyörvény utcaiak nevében egy lakó