2008. március 14.

Sokoldalú diákok

Hagyományteremtő szándékkal szervezte meg a Boros Sámuel szakközépiskola alapítványának kuratóriuma az iskola jótékonysági estjét a színházban. Már régi hagyomány viszont a Boros Sámuel-díj, amit a műsor végén adtak át két tanulónak.

A kuratórium tagja, Molnárné Tóth Györgyi tagintézmény-vezető beszélt az alapítvány munkájáról. 1996-ban azzal a céllal hozták létre, hogy így is segítsék, támogassák diákjaikat, hogy biztosítsák számukra az európai színvonalú képzést, a magasan képzett tanári bázist. Az est céljaként ezen kívül még megfogalmazták, hogy a közösség összetartozását erősíti, de a diákok bemutatkozására is lehetőséget ad. Molnárné elmondta: diákjaik nem tanulnak színészmesterséget, azonban van sok szorgos gyerek, akik figyelmét a tanárok fel tudták kelteni, hogy tanórán kívül is tanuljanak verset, énekeljenek, vagy éppen capoeira-edzésre járjanak.

Az idei Boros-díjasok: Hollósy Zsuzsanna és Berecz Andrea

A háromórás műsorban volt is minden, amiben a sokoldalú, művészi hajlamú diákok kitűnnek: szavalat, ének, tánc, baranta harcművészet, s a Boros Pinceszínház is előadott egy pikáns darabot. Nagyobbrészt jelenlegi tanulók léptek fel, de színpadra álltak régiek is: Béres Tamás esszéíró felolvasott saját írásaiból, illetve Kiss Linda, duettpartnerével, a külsős Boros Rékával énekelt.

Kiemelkedő tanulmányi eredménnyel, a közjóért végzett munkával, az iskola hírnevének öregbítésével lehet kiérdemelni a Boros Sámuel-díjat. Minden évben meghirdetik a közgés diákok számára. Idén négy végzős tanuló adta be pályázatát, közülük ketten részesültek a díjban, melyet Inokai-Tóth László igazgató és Molnárné Tóth Györgyi adtak át. A 12. bés, kiváló tanuló Berecz Andreáról elhangzott, hogy ő az osztály gazdasági felelő-se, s a gazdaságtudományi egyetemre készül. A 12. C-be járó Hollósy Zsuzsanna sokoldalú diáklány. Képzőművészeti pályára készül, de a gazdaság is érdekli, emellett angolból is kimagasló teljesítményt nyújtott.

(darók)