2008. február 8.

Méretes apróság

Kis társaság félhangosan teszi a törvényt a "Fehér-ház" sarkánál. A vizitdíj is belekerül a szórásba. Mire a könyvelő szakember megjegyzi:

- .Olyan nyomasztó pénzhiányban azért nem szenvedünk, ha háromszáz forint miatt, csaknem ötmilliárd forintot költünk a szavazásra.
A többiek tromfolnak:

- De ott van még a többi díj is!

- Igaz, de szerintem akkor is aránytalan az egész dolog. Inkább akkor kapok idegbajt, ha éppen sorba kell állni a vizitdíj-blankettáért, vagy minek is nevezzem. Árusítani kellene a patikában, az újságpavilonban, akár a benzinkútnál, hogy a páciens előre meg tudja venni ezt az "egészségügyi belépőjegyet".

A társaság egy másik tagja bezárja a vitát:

- Na, szevasztok! Megyek, mert van még pár komolyabb elintézni valóm!

- Képzelje! Az egyik hűvös reggelen dideregve vártam ebben a taxiban az első utasomat, mert mindig álltában járatni a motort a fűtés kedvéért, ugye nem olcsó játék. Amikor még a Petőfi Szállónál volt a parkolónk a hidegben bementünk melegedni az épületbe. Sőt a mosdót is használhattuk. Itt az új helyen még az utóbbi sincs! Gondolhatja. Előfordul, hogy bizony kis dolog miatt is nagyon szorítanunk kell.

Felsőpárti ember meséli. Valamelyik nap a házából az utcára gyanútlanul kilépve belehajtott egy kerékpáros, aki versenypályának nézte a járdát. Ráadásul még azt sem mondta, hogy bakk és az eset után tekert tovább. Természetesen a házak frontvonalán.

- Valamikor a gyalogos biztonságban érezhette magát a járdán. Manapság? A gyalogosoknak kell kerülgetni a kerékpárosokat úton-útfélen! Még a városközpontban is ezt tapasztalom, például az úgynevezett Séta utcában. Itt pedig illene tisztességesen viselkedni minden biciklistának, úgy hogy leszáll a kétkerekűről és azt maga mellett tolva közlekedik. Lehetne beszélni a "járdázó" kismotorosokról és az elektromos kerékpárosokról is. Ez így mindenestől egy speciális szentesi mánia szinte a város minden részén.

Felsőpárti emberünk szavaihoz nem sokat kell hozzátenni. A kerékpárosok egy részének valóban annyi köze van a KRESZ-szabályokhoz, mint mondjuk vándorcirkusznak a helyben maradáshoz.

-bert