2008. február 8.

Egy gólos vereség

NB I-es női futsal

A Szentesi Futsal Club NB I-es női együttese is megkezdte a 2007/2008-as bajnokság tavaszi folytatását. A nyitó etapon azt a Tolnát látták vendégül, akik még sohasem nyertek a Kurca-partján.

A Magyar-Milovanovics, Béres, Szabó, Baksa, (cserék: Bacsa, Bali, Duró), edző Tóth Antal összeállítású hazai csapat nagy iramban kezdte a mérkőzést. A vendégek is felvették a kesztyűt, és a látottak azt bizonyították, hogy két jól felkészített, s azonos képességű nők csatáztak egymással. Rengeteg helyzetet dolgozott ki mindkét gárda, de ezek eredménytelenek voltak. A jó iramú összecsapáson a 14. percig kellett várni az első gólra, melyet Milovanovics szerzett, 1-0 Szentesnek. Ekkor úgy tűnt, hogy folytatódik a szentesiek veretlenségi sorozata a Tolna ellen.

A szünet után tovább folytatódott a jó játék. Elérkezett a 8. perc és a vendégek egyenlítettek 1-1. A 10. percben óriási vendég tűzijáték volt a hazai kapu előtt, de végül a kapufa mentett. A második félidő 15. percében a hazaiak elrontanak egy szabadrúgást, mely után az ellenfél kontráz, s megszerzi a vezetést, 1-2 oda. A hátralévő időben ismét szentesi ziccer maradt ki, de az eredmény már nem változott.

A hármas sípszó után Tóth Antal a hazaiak elnök-edzője értékelt: - Aki itt volt a mérkőzésen az igazán hajtós meccset láthatott. Amitől féltem, az be is következetett: erőnlétben jobban bírták a vendégek. Sajnos, mi nagyon ritkán edzünk, sőt van, hogy egy hónapig nem is találkozom a nőkkel. Az erőnlét döntött a végén. Sérültjeink továbbra is hiányoznak. Esélyünk sincs, hogy többen legyünk. Három cserével egy hajtós meccset lejátszani nagyon nehéz. Ez látszott most is. Következő mérkőzésünk Budapesten a Vesta ellen lesz. Cél a tisztességes helytállás.

A búcsúzáskor Simon Ferenc, a tolnaiak vezetője így kommentálta a látottakat: - Örülök a győzelemnek, hiszen eddig még sohasem tudtunk nyerni Szentesen.

(dvz)