2008. február 8.

Az összefogás ereje

Szentesen tartott előadást Morvai Krisztina

A Szentesi Keresztény Pedagógus Társaság hívta meg városunkba Morvai Krisztinát. "Emberi jogi krízishelyzetek a mai Magyarországon" címmel tartott előadására több százan voltak kíváncsiak.

Az előadó elöljáróban szólt a Magyarországon ma jelenlévő félelemről és a félelemkeltésről, valamint ez utóbbi módszereiről, az atrocitásokról és jogtalan előállításokról. Nagyon szomorúnak találta, hogy ma, Magyarországon félniük kell az embereknek, nem csak akkor, ha tömeges demonstrációra készülnek, hanem már akkor is, amikor a munkahelyükön éri őket negatív megkülönböztetés, netalán a munkahely elvesztése a politikai nézeteik, hovatartozásuk miatt. Kérte, hogy igenis éljünk az alkotmány adta jogainkkal.

Morvai Krisztina úgy látja, hogy nincs megosztottság az országban, legalábbis nem abban a formában, ahogyan azt a média és a pártok előadják. Sokan vannak olyanok a magukat baloldalinak vallók közül is, akik egyáltalán nem nézik jó szemmel, amit a kormány és a miniszterelnök tesz, csalódtak a választott vezetőikben, nem ezt akarták. Ha mégis van megosztottság, akkor az abban nyilvánul meg, hogy vannak, akik nemzeti érzelműek, szeretik az országot és féltik az egyre inkább külföldi tőke tulajdonába kerülő hazánkat, míg a másik oldal ezt közönyösen nézi, illetve segíti ezt a tendenciát. Magyarország egyre rosszabb állapotba kerül, így pártok feletti összefogásra van már szükség a félelem ellen, és ahhoz, hogy tényleg rendbe tegyük hazánkat.

Szó esett a vasutak, iskolák, kórházak bezárásáról. - Szörnyű fájdalmakat vagyunk kénytelenek átélni. A külföldi tőke ellehetetleníti, elnyomja az itthoni cégeket, az országot - mondta. - Ne adjuk fel a reményt, soha! Igenis van jogunk és lehetőségünk beleszólni abba, hogyan és merre halad az ország. Hiszen ma ránk kényszerítenek egy tőlünk teljesen idegen rendszert, egy olyan értékrendet, amely neoliberális, népnyúzó, népbutító programokkal van teli. Ne hagyjuk magunkat!

A továbbiakban kifejtette, hogy igazán azok félnek, akik e rendszer talpnyalói, hiszen nekik van a legtöbb vesztenivalójuk. Első, és legfontosabb feladatunk az összefogás során, hogy tanuljunk meg nem félni. Azt követően a népszavazásokról beszélt, s arról, mennyire fontos, hogy minél többen elmenjünk a március 9-én tartandó népszavazásra. Fontosnak tartja, hogy egymás felé forduljunk, erősítsük meg egymást meggyőződésünkben.

Bognár Zsolt