2008. január 11.

Tóni bácsi konyhája

Újházi tyúkhúsleves

Hozzávalók: 2-2,5 kg feldarabolt tyúk, 1 cs. leveszöldség, 25 dkg gomba, 1 kg mirelit zöldborsó, 1 fej vöröshagyma, só, egész bors, 1 zöldpaprika.

Elkészítése: A részekre vágott tyúkot feltesszük főni 3 liter sóval ízesített vízbe. Kb. fél óra múlva hozzáadjuk a megtisztított és összedarabolt zöldségeket, a félbevágott vöröshagymát. Újabb fél órát főzzük és hozzáadjuk a zöldborsót és a szeletelt gombát. A zöldpaprikával gyöngyözve főzzük. Cérnametélttel vagy csigatésztával tálaljuk.

Töltött krumpli

Hozzávalók: 6 nagyobb burgonya, 25 dkg sonka, 35 dkg brokkoli, 20 dkg sajt, 10 dkg krémsajt, fokhagymás só, őrölt bors.

Elkészítése: A burgonyákat alaposan megmossuk, villával megszurkáljuk, becsomagoljuk alufóliába és sütőben 1 óráig sütjük. Közben megpároljuk a brokkolit, kockára vágjuk a sonkát. Amikor a burgonya megsült kicsit hűlni hagyjuk, majd vágjuk ketté. Nem túl vékonyan vájjuk ki. A kivájt krumplit törjük össze és keverjük el a krémsajttal, a párolt brokkolival, a sonkával, ízesítsük a fokhagymás sóval és a borssal. A tölteléket visszarakjuk a burgonyákba, a tetejüket reszelt sajttal megszórjuk, sütőben 30 percig sütjük, míg a tetejük megpirul.