2007. december 21.

Értékeltek az úszók

Baranyi Imre elnök átadja a legjobbaknak az úszódresszt

A 33. alkalommal megrendezett Viharsarok Kupa volt a Szentes Városi Úszó Club idei utolsó versenye december 8-9-én. A békéscsabai nemzetközi viadalon 27 egyesület 340 versenyzője vett részt, Romániából és Szerbiából érkezett úszókkal is erősödött a mezőny. A szentesiek eredményesen úsztak. Fiúknál 100 méter gyorson első lett Szécsi László ('97), a lányoknál 100 méter gyorson 2. Mizere Flóra ('93-94), 3. Sarusi Kiss Adél ('97), 100 méter mellen nyert Juhász Nóra ('95), a '94-es születésű Csák Anikó pedig harmadik lett a '93-94-esek között. 100 méter pillangón 3. Elbert Stefánia ('95), 200 méter mellen második Juhász Nóra ('95).

Az utolsó verseny után pár nappal évértékelőt tartott a klub, melyen a legeredményesebbek ajándékba kaptak egy-egy úszódresszt. A jutalmat Baranyi Imre, az egyesület elnöke és Paulo-vics Tamás elnökhelyettes adta át, s mellé mindannyian megkapták idei versenyeredményeiket összegyűjtve, melyen remekül lehet követni a fejlődést.

A klub versenyzői közül Csák Anikó kívánkozik az élre, aki 50 méteres mellúszásban felnőtt magyar bajnoki 7. helyezett, diákolimpiai első, az abszolút ranglistán 10. helyen van, 50, 100 és 200 méteren 25 méteres medencében ő a legjobb korosztályában. Kiemelkedő a cápaseregszemlét nyert Juhász Nóra is, 50 és 100 méteren vezeti a korosztályos ranglistát.

Nehéz, de sikeresnek mond-ható évet zártak, mondta Paulovics Tamás, s a klub legnagyobb értékeként azt említi, hogy 150 gyerek rendszeresen sportol. Idén sepsiszentgyörgyi és aradi úszókat is vendégül láttak, de a szentesiek is eljutottak külföldre, pár hónapja Aradon gyarapították éremgyűjteményüket. A következő évben szeretnének egy nagy versenyre elmenni Münchenbe, valamint Sepsiszentgyörgybe. A serdülő bajnokságokon jó időket várnak az egyesület edzői a versenyzőktől. A ligeti uszodában pedig már 12. alkalommal rendezik meg májusban az Óvodától az olimpiáig elnevezésű úszóversenyüket.

D. J.