2007. december 21.

A sportszeretet éltet

A sport jó dolog. Én is nagyon szeretem. Gyakorlatban benne részt venni nem tudtam. Középiskolás koromban egészségügyi okok miatt el voltam tiltva a testneveléstől, mely első lépés lehetett volna a versenysporthoz vezető göröngyös úton. Így nem maradt más számomra, mint a szellemi tevékenység a sport területén, ami a cikkek írásában nyilvánul meg.

Szolgáltató cégnél főállásban dolgozom, s kikapcsolódásként írok tudósításokat, beszélgetéseket a sportról, immár tizenhárom éve. A 40. születésnapját ünneplő Szentesi Élet hasábjain az első írásom 1994 júniusában jelent meg, "Köszönjük Pista!" címmel. Ami az ötletet adta arra, hogy az első sportcikkemet megírjam Boros István, az akkor 42 éves labdarúgó, aki aktív játékosként még szerepet vállalt a Szentesi FC játéko-saként városunk labdarúgó sportjában. Köszönettel tar-tozom Szabó Róbertnek, a Szentesi Élet akkori szerkesztőjének, aki biztatott a további írásra. Tanácsát megfogadva azóta is rendszeresen publikálok. Jól vagy rosszul, a döntést a Tisztelt Olvasókra bízom.

Az első írásom óta tizenhárom év telt el, s az eltelt idő hozott számomra felejthetetlen élményt. Hiszen nem mindennap nyílik lehetőség arra, hogy profi ökölvívó világbajnokkal Erdei Zsolttal, illetve a 100. magyar olimpiai aranyérmet szerző Hegedűs Csaba birkózóval találkozhat az ember. Órákon át sorolhatnám a kellemes dolgokat, de sajnos a kudarc mellett sem szabad elmenni szó nélkül. Béres Alexandra fittnes világbajnok nem volt hajlandó interjút adni.

Bízom abban, hogy még hosszú ideig tudom a szentesi sportszerető társadalmat tájékoztatni az eseményekről.

Dunás Varga Zoltán