2007. december 21.

Ajándékozás és pénzgyűjtés

Karácsony előtt többször is jótékonykodott a Magyar Vöröskereszt területi szervezete. A Móricz Zsigmond Művelődési Házban december 12-én tartották a karácsonyi csomagosztást, ekkor kis ünnepség keretében összesen 150 rászoruló kapott ajándékcsomagot, 75-75 helybeli és kistérségi.

A névsort a polgármesteri hivatalok adták meg, illetve a vöröskereszt önkéntesei is járják az utcákat. Az ajándékokhoz egyrészt a Baptista Szeretetszolgálat liszt- és vaníliástej adománnyal járult hozzá, másik részét felajánlásokból biztosította a vöröskereszt, mondta Agócs Lászlóné, a szervezet területi vezetője. Mint az évek óta hagyomány, most is volt műsor, a Mosolygósabb Régióért Egyesület tagjai énekeltek, verseltek.

December 16-án, vasárnap délután már 19. alkalommal rendezte meg a vöröskereszt a katolikus egyházzal jótékonysági hangversenyüket. Helybeli kórusok és a városi Fúvószenekar műsora alatt a perselyben több mint 62 ezer forint gyűlt össze. Ezt megfelezik a szervező intézmények, s szociális tevékenységre fordítják. Sokan elmentek a templomba, s jótékonykodtak. Találtak az adományok között ezer forintosokat, és mindig akad egy tízezres is, állapították meg a szervezők. Nagy János címzetes ny. zeneiskola igazgatót külön köszönet illeti, amiért kezdetektől szervezi, összeállítja a koncertet, ami már kórustalálkozónak számít, a szentesi énekkarok itt egymásnak is bemutatkoznak.

A baptistáktól ebben az évben közel 10 millió forint értékben kapott ajándékot a vöröskereszt, melyet két alkalommal osztottak szét a rászorulók között, civil szervezetek, szociális intézmények és óvodák segítségével.

D. J.