2007. november 23.

Terney Napok

Hagyományosan a Terney Napok keretében emlékeznek meg a középiskolai kollégium névadójáról, azóta, hogy a diákszálló 1994-ben felvette az egykori legendás gimnáziumi igazgató és rajztanár nevét. A múlt héten már 14. alkalommal lezajlott programsorozat minden évben, így ezúttal is Terney Béla sírjánál kezdődött, majd a megemlékezés a kollégiumban kiállítással folytatódott, hiszen az is hagyomány már, hogy egy-egy (művésszé érett) Terney-tanítvány mutatkozik be a kollégiumban. Jarolics Béla szentesi születésű reklámgrafikus immár másodszor volt a rendezvény vendégművésze, most új tiszai tájképeiből, Álmodó Tiszapart címmel rendeztek tárlatot.

Másnap a kilencedikes kollégisták vetélkedőn bizonyíthatták, mennyire sikerült megismerniük jelenlegi második otthonukat, Szentest. A diákszálló igazgatója, Nyári Józsefné elárulta: igyekeznek olyan kérdéseket is becsempészni a feladatok közé, melyekkel a város új lakói már tudatosan a városi gólyavetélkedő városismereti versenyére készülhetnek, hátha a tavalyi fiaskó után idén folytatják a Terney több éves sikerszériáját.

A zárónapon a kollégium drámai tagozatos lakói adták tudásuk legjavát, a bő egyórás éneklés, szavalás már évek óta a Terney Napok fénypontja, ahol a koleszo-sok a hálás közönség. Volt a műsorban duett, szólóének, a kilencedikesek egy Red Hot Chilli Peppers-számot a földre kuporodva adtak elő. Megállt a levegő a kollégiumi ebédlőben, amikor a 15 éves Jámbor Nándor megtévesztően lányos hangon énekelte Koncz Zsuzsa egyik slágerét, közben gitáron kísérte magát. A 10-11. osztályos drámaisok alkották a szereplőgárda nagy részét, néhányan másnap indultak fellépni Ógyallára, a szlovákiai testvérkollégiumukba.

Régebben - míg költségvetésükből futotta -hosszabb ideig tartottak a Terney Napok, de a szentesi kollégium vezetősége azon van, hogy jövőre bővítsék a kínálatot.

(darók)