2007. november 16.

Tehetségek műsoron

Belekóstoltak a sztárságba

Ismerjük a szállóigét: mindenkinek jár 15 perc hírnév. A szentesi Kiss Lindának és a vásárhelyi Boros Rékának igaz, csak három perc adatott meg a Csillag születik című tehetségkutató műsorban, de ebben a modern KiMitTud?-ban, minden tét nélkül, kicsit megízlelhették a siker ízét.

Linda volt az ismertebb kettőjük közül, hiszen tavaly megnyert egy országos francia nyelvű énekversenyt. Akkor még közgés volt, a 19 éves lány ma már a szegedi egyetemen franciát tanul. - Két éve ismerkedtünk meg, én a Rouge együttes énekese voltam, s kerestem magam mellé valakit. Barátnőm ajánlotta Rékát, mert hallotta a drámais diákot duettet énekelni a Terney Napokon. Már nem vagyunk a zenekar tagjai, azelőtt hotelekben, elegáns esküvői vacsorákon léptünk fel - mondja.

A tévés szereplést egyikük sem akarta, mondván, olyan sok a tehetséges pályázó, de párjaik unszolására mégiscsak jelentkeztek, s Linda csak Rékával tudta elképzelni a szereplést. Egy előző esti szegedi fellépés után hajnalban Miskolcon kellett válogatón részt venniük. A Gézengúz című duett volt a mumusuk, nem hitték volna, hogy bejutnak vele.

Végül a több mint 4 ezer jelentkező közül képernyőre kerülhettek. Igaz, hogy végig tudnak énekelni egy egész estét, de itt 3 percben kellett eladniuk magukat.

- Segítséget kaptunk, ami először úgy tűnt, hogy meg akarnak bennünket csinálni, de végül semmit sem változtattak az egyéniségünkön - mondja Réka.

Linda szerint jobban jártak, mint a szólóénekesek, akiktől centikre körözött a kamera. Náluk az egész képet kellett venni, így nem a kamerákra koncentráltak, hanem a zenére próbáltak odafigyelni.

A műsor óta kaptak ajánlatokat, interneten megkeresték őket, hogy house zenére énekeljenek, de ezt nem szeretnék. Rékát egy ismerőse is hívta a zenekarába, de a lány úgy gondolja, szeretne még Lindával dolgozni.

- Tetszik, hogy lehet játszani a kétféle énekhanggal, hogy két külön stílust képviselünk, együtt meg egy harmadikat.

Minden zenei stílusban jól érzik magukat, ami énekelhető. Linda a dzsesszt, a pop-rockot említi, partnernője viszont szereti az igazi rockzenét is. Több száz dalból áll a repertoárjuk. A fogadtatás kicsit meglepte Rékát: - Idegenek is megkerestek, hogy sajnálják a kiesésünket. Nekik hiszek, mert nem ismerőseim mondják, szeretetből, hanem mert tényleg úgy gondolják.

-Hétfőn már mentem Szegedre, csoporttársaimnak tetszett, szavaztak is ránk, tanáraim pedig mondták, jó, hogy most már látnak majd az órákon is, árulta el nevetve Linda, akinek a megtapasztalt sztárságról ez a véleménye: - Jó volt kipróbálni, hogy milyen, amikor mindent alánk raknak, mindenki értünk dolgozik, s nekünk csak énekelni kell.

Réka hozzáfűzi: - Azt a sztárságot, ami most a köztudatban van, hogy kiteregetjük a szennyest, azt nem szívesen vállalnánk. Viszont azt a részét igen, hogy egy zenekarral lehetőségünk legyen nagyközönség előtt fellépni.

Rékától megtudjuk, a szentesi drámai tagozatot az RTL-nél is jól ismerik.

-Találkoztam régi drámais diákokkal a dolgozók között, egyikük csókoltatja Keserűt és Perjésnét. Ha a színművészetin indul műsor-vezető-szerkesztő-riporter szak, az érdekel. Meg fogom jelölni a színész szakot is, de szeretnék több lábon állni - mondja a továbbtanulás előtt álló Réka.

Darók József