2007. november 9.

Tervek és háttér a Pendolánál

Nem a vízipóló az első sportág, melyet támogat a kft.

Nemrég Beleon Zsolt, a vízilabda klub elnöke azt nyilatkozta, hogy az önkormányzat segítségével sikerült a csapatnak megnyerni a Pendola Kft. támogatását. A cég az idei szezonban nagyságrendben akkora támogatást biztosít a férfi vízilabda csapatnak, mint az előző főtámogató. A Pendola Kft. ügyvezető-igazgatóját, Zsohár Árpádot arról kérdeztük, hogy miért döntött a csapat szponzorálása mellett.

- A sport támogatása nem új keletű a cégcsoport életében. Már korábban is szponzoráltuk a labdarúgást, az autóversenyzést és a vitorlázást. A Dragon hajóosztályban külön nagydíjat írtunk ki. Az autó-motor sportban a Spitzmüller-Kazár versenyzőpárost szponzoráltuk, a futballban pedig a cég a Vasasnak az egyik főtámogatója, a klubnál elnökségi tag is vagyok - nyilatkozta Zsohár Árpád. Az ügyvezető elmesélte, hogy a Petőfi Szálló felújítása kapcsán gondolkodott el a sportág támogatásán. Azt gondolta, hogy a tekintetben tenni kell valamit egy olyan településen, ahol már a város határában a "Nemzeti sportváros" felirat fogadja az embereket.

- Ez egy olyan hosszú távú együttműködés kezdete, ami a városban jelenleg is létező utánpótlás bázisra épít. Azokra a fiatalokra, akik ma még alacsonyabb korcsoportokban sportolnak. Szeretnénk közösen egy utánpótlás bázist létrehozni, s a későbbiekben egy nyerőképes csapatot kiépíteni. Fontos, hogy lássuk, a csapat vezetése korrekt módon kezeli a tőlünk kapott támogatást, s a pénzből valóban a versenyzők sportolási lehetőségeit és a klubéletet biztosítják. Erre Beleon Zsolttól garanciákat kaptam - nyilatkozta az ügyvezető igazgató.

Zsohár Árpád vallja, hangsúlyos szerepe van annak, hogy a csapat tagjai számára biztosítsák a szponzorok a sportoláshoz szükséges megfelelő feltételeket. Fontos, hogy a srácok érezzék, odafigyelnek rájuk. Azonban ezért elvárhatják ők is, hogy a fiatalok megfelelő teljesítményt nyújtsanak. Ha így sem eredményes a csapat, akkor el kell beszélgetni a fiúkkal - jelentette ki. Arra is oda kell figyelni, hogy a támogatás és a teljesítmény mértéke azonos legyen. Elmondta, az anyagiak tekintetében meg lehet előlegezni a várható teljesítményt, de ha az nem válik valóra, akkor el kell gondolkodni a juttatásokon.

- Nemcsak Szentes, hanem az egész ország problémája, hogy nincs jogi keretek között szabályozva az, ha egy egyesület felnevel egy fiatal játékost, azt hogyan viheti el egy másik csapat. Azt gondolom, hogy a szentesi diákoknak nem kell elhagyni a várost ahhoz, hogy egyetemen tanuljanak, mert rövid időn belül több felsőoktatási intézmény is elérhető, ahol minden képzési fajta biztosított. Ha egy játékos Szentesen találja meg a számításai, itt akar letelepedni és játszani, akkor neki a továbbtanulásnál a tandíjat előteremtjük - nyilatkozta Zsohár Árpád, majd kihangsúlyozta: terveikben kiemelt szerepe van az 50 méteres medence felújításának is, a medencefelület növelése miatt. Ígérte, hogy ebben is a város segítségére lesznek a tervezésnél, de az önkormányzatnak először el kell érnie, hogy saját termálkúttal rendelkezzen az intézmény, amely egész évben 70-80 fokos vizet biztosít. Végül azt is elárulta, hogy az idényben elvárják a csapat bajnokságban való bennmaradását. Később pedig elemezve az idei szezont az előrelépésre és az új igazolásokra számít, valamint arra, hogy egy stabil OB I-es csapata legyen Szentesnek.

Cseh-Lakos