2007. október 31.

Tüzelőanyaggal csalnak

Garázdaság miatt indított büntetőeljárást a szentesi rendőrkapitányság ismeretlen tettesek ellen, akik az elmúlt vasárnapra virradóra megrongálták, megrugdosták, a virágokat pedig kitaposták azokból a díszpadokból, amelyek virágosládákkal vannak kombinálva a Brusznyai sétányon. Az okozott kár 8 ezer forint. A rendőrség munkatársai szemtanúk jelentkezését várják az esettel kapcsolatban.

Fatolvajok jártak a hétvégén a Vekerháton, akik húsz mázsa akácfát vágtak ki engedély nélkül. A nyomozók elfogták a négy gyanúsítottat, egyikükkel szemben megalapozott a gyanú, a másik három személy szerepét az ügyben még vizsgálják.

Ismeretlen tettesek jártak az egyik nagyhegyi tanyában, ahonnan több baromfit vittek magukkal.

Az elmúlt vasárnap az esti órákban az egyik Kossuth utcai cipőbolt kirakatát törte be egy férfi. A rendelkezésre álló adatok szerint a kirakatból egy női csizmát szeretett volna ellopni, ám mivel mindegyik lábbelinek csak az egyik párját tették ki a kirakatba, így a férfi dolga végezetlenül távozott. Útja egyenesen a rendőrkapitányságra vezetett, ahol feladta magát. Ellene lopás kísérletének vétsége miatt indult eljárás.

470 méter hosszú lineárve-zetéket tulajdonítottak el ismeretlenek a szentesi ún. TV-táblából. A kár eléri a 700 ezer forintot.

A fűtési szezon indultával megjelennek azok az utcai árusok, akik előszeretettel csapják be tüzelőanyaggal a hiszékeny vásárlókat. Előfordul, hogy nem akkora menynyiséget raknak le, mint amennyit kifizettetnek a vevővel, de olyan is volt már, hogy az áru kifizetése körül alakult ki vita. Mindenki csak megbízható árustól vásároljon, és a túlságosan olcsó árnak sem kell azonnal "felülni".

A rendőrség, a polgárőrség és a határőrség munkatársai is részt vesznek október 31-étől, szerdától kezdődően a városi temetők ellenőrzésében. Itt hívjuk fel olvasóink figyelmét, hogy sze-mélygépkocsijaikban értéktárgyakat, táskát, iratokat ne hagyjanak, mert ezek elsődleges célpontjai a gépkocsi-feltörő bűnözőknek.

Hering Viktor