2007. október 31.

Betöltetlen feladatkörök

Novemberben új álláshelyeket hirdet-nek meg az idősek otthonában

A Református Idősek Otthona a férőhelyek mellett munkalehetőséget is kínál több ember számára. A szakmai álláshelyeket már meg is hirdették, lejárt a pályázati határidő, és körülbelül 70 személy jelentkezett a különböző munkakörök betöltésére - nyilatkozta lapunknak Kovách Péter (képünkön), a Nagytemplomi Református Egyházközség lelkipásztora.

- A nem szakirányú álláshelyeknek a kiírása azonban még hátra van, hiszen azok meghirdetése csak az elvi működési engedély átvétele után lehetséges. Ennek kiadására a hatóságnak gyakorlatilag 60 napja van, de a határidőt meghosszabbíthatja. Az eljárást felfüggesztheti, mint ahogyan ez nálunk meg is történt. A felfüggesztés azt jelenti, hogy a Regionális Közigazgatási Hivatal Csongrád megyei kirendeltsége a beadott dokumentációt elküldi a szakhatóságoknak, melyek közül a Szociális és Munkaügyi Minisztérium egyik osztálya vizsgálja át a szakmai programokat. Ők kértek még haladékot a vizsgálat teljesítésére, melynek vége maximálisan november 30-a, melyek közül a Szakmai Programot elfogadó szakértői vélemény megérkezésére kértek haladékot november 30-ig. Ez azonban nem jelenti azt feltétlenül, hogy eddig kitolódik a határidő - mondta a lelkipásztor.

Az elvi működési engedély birtokában kérheti meg az intézmény fenntartója a végleges működési engedélyt, s csupán annak jogerőre emelkedése után indulhat el az idősek otthonának működése. Ennek várható időpontja a jövő év eleje, azonban Kovách Péter elmondta, hogy még egy kis reménység van a decemberi kezdési időpontra.

Az azonban már most is bizonyos, hogy az intézmény nem szakmai munkaköreinek betöltésére keresnek még több személyt is. Egy fő konyhai kisegítőt, akinek egyrészt az lesz a feladata, hogy a vállalkozónak kiadott konyha és az otthon között közvetítsen. Másrészt az ételek felszolgálásában és az étkeztetés megszervezésében kell részt vennie. Az állás betöltéséhez szakács végzettség szükséges. Meghirdetnek két mosodai alkalmazotti álláshelyet is. Ezeknek az alkalmazottaknak a varráshoz is érteniük kell, hiszen az ő feladatuk lesz a lakóknál, illetve az intézményben keletkező szennyes mosása, vasalása, és esetleges javítsa. Egy fő karbantartót vagy gondnokot is felvesznek, akinek az épület rendben tartása, az utcafront takarítása, a kert gondozása is a feladata lesz. Rajtuk kívül két személyt keresnek a recepcióra. Itt minimum feltétel az érettségi vizsga megléte. Egy fő gon-dozotti ügyintézőt is alkalmaznak, akinek feladata lesz a lakókkal kapcsolatos nyilvántartás elkészítése, vezetése, naprakészen tartása, a havi térítési díj beszedése, az adatokban történő változások adminisztrációja.

- Ezeket a nyolc órás, a jelenlegi elképzelések szerint reggel 8 és 16 óra között tartó álláshelyeket a helyi médiában, többek között a Szentesi Életben hirdetjük majd meg, várhatóan novemberben - nyilatkozta Kovách Péter, aki a templomi építkezésről elmondta, hogy a közbeszerzési eljárás folyamatban van, s a kiírás a napokban jelenik meg. Tehát arra még mindig várják a jelentkezőket. Elkészült az új költségvetés is, amelyben a még hátra lévő munkák szerepelnek. Ezeket a kiírás szerint a következő év június 30-áig kell befejezni. Pozitívumnak tekinthető a templom esetében az, hogy a pályázat kiírói 2008. augusztus 15-éig meghosszabbították a támogatási szerződést, így addig mindenképp biztosítják a rekonstrukcióhoz szükséges anyagai fedezetet.

Cseh-Lakos