2007. szeptember 21.

13 évesen bűnöző.

Feltételezhetően öngyilkossági szándékkal vetette a mélybe magát második emeleti, magasföldszintes erkélyéről egy 61 esztendős szentesi asszony. Bár a rendőrkapitányságra csak 6 óra 30 perckor érkezett a bejelentés az esetről, elképzelhető, hogy már ennél jóval korábban történt a tragédia. Az elsődleges vizsgálatok szerint a hölgy nem halt meg azonnal, hanem előbb eljutott a közeli padig, ahol valószínűleg a belső vérzésbe halt bele. A szentesi rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretében vizsgálja tovább az esetet.

Megloptak egy színesfém-felvásárlót. A lopott holmit gyorsan megtalálták a rendőrök, akiknek nem kellet messze keresniük a vasat, csak éppen a szomszédban. A szomszédos telek tulajdonosának fogalma sincs hogyan kerültek oda a vasdarabok, szerinte az éjszaka folyamán pottyantak át az udvarába. Mintegy 60-80 kilónyi.

Összesen hat elkövetőt vontak eljárás alá csalás miatt abban az ügyben, amelyben ingatlanforgalmi szakértők értékeltek fel épületeket hitelfedezeti céllal. A csalók kevésbé jó állapotban lévő ingatlanokat ajánlottak fel hitelfedezetnek úgy, hogy egy másik, sokkal jobb állapotban lévő épületet fényképeztek le, és becsülték fel annak értékét. A pénzintézetek a szúrópróba-szerű ellenőrzések alkalmával jöttek rá a csalásra. A bankokat összesen mintegy húszmillió forintnyi kár érte, mivel a turpisság csak a hitelkihelyezést követően derült ki.

Szeptember 17-én, hétfőn fogták el azt a szentesi gyermekkorú elkövetőt, aki mindössze 13 éves, de már - saját bevallása szerint - 8 éves kora óta követ el bűncselekményeket. Ezúttal mintegy 70-80 rendbeli bűncselekmény elkövetésével gyanúsítják.

Előszeretettel vette el gyalogosok válláról, babakocsik csomagtartójáról, biciklikosarakból a táskákat, de gyanúsítható gépkocsi fosztogatással, és kerékpárlopással is. A kora miatt a gyermek nem büntethető, vélhetőleg egy újabb "nagyon komoly elbeszélgetésben" lesz része.

Garázdaság miatt indult eljárás egy nagytőkei férfi ellen, aki záróra után kezdett el randalírozni a helyi szórakozóhelyen. A férfi társa nemtetszését nyilvánította ki amiatt, hogy bezárni készülnek a házigazdák, ezért belerúgott a biliárdasztalba. A gyanúsított ekkor lépett színre, és meg akarta mutatni, hogy kell ezt igazából csinálni, ezért ő egy asztalt rúgott szét, majd sörösüvegeket kezdett dobálni.

Még áprilisban történt, hogy ekét, vetőgépet, boronát loptak el egy bekerítetlen tanyáról, 70 ezer forintos kárt okozva ezzel a tulajdonosnak. Most sikerült azonosítani az elkövetőt, akit az autója, egészen pontosan annak a színe buktatott le néhány nappal ezelőtt.

H. V.