2007. augusztus 10.

Kollégiumi kirándulás

Idén ünnepli az Általános Iskolai Kollégium fennállásának 40. évfordulóját, s a gyerekek a már hagyományosan megtartott Kollégiumi hét keretében színes programokkal ünnepeltek.

A koll;giumi hét második napján Budapestre utazott 18 diák. Az egyik résztvevő, "volt" kollégista ilyen gondolattal zárta a napot: Reggel 5.50 órakor, 18 álmos diák gyülekezett a szentesi vasútállomáson. Mindenki örömmel várta, hogy a vonat elhaladjon a Budapestet jelző tábla mellett. Sikerült hatékonyan kihasználnunk azt az utat, amit a vonaton töltöttünk. Voltak akik zenét hallgattak, mások kártyáztak vagy aludtak egy kicsit. Majd megérkeztünk a Nyugati pályaudvarra. Trolibuszra szálltunk, mert a következő állomásunk a Magyar Közlekedési Múzeum volt. Mindenki nagy érdeklődéssel tekintette meg a tömegközlekedési eszközök makettjeit. De, hogy egy kicsit élethűebben lássuk a dolgokat, megnézhettünk néhány életnagyságú vonatot, azt az űrhajót is, mellyel Farkas Bertalan megjárta a világűrt.

A múzeum után az állatkertbe vezetett utunk, ahol számos állatfajt csodálhattunk meg. Láttunk például majmokat, elefántokat, zsiráfokat, de a legnagyobb öröm számunk-ra Bóbita, a kis oroszlán és Layka, a kis orrszarvú volt. Élményeink után még volt egy kis időnk a közeli bazárba szétnézni, vásárolni. Majd ismét trolibuszra szálltunk a Nyugatiban vonatra ültünk és meg sem álltunk Szentesig. Nagyon élmény dús nap volt, amiért köszönet igazgatónőnek és a nevelőknek.

Ezen a héten pénteken 7 diák ballagott el a közösségből és ünnepi műsor keretében, az Ady Endre utcai épületben utoljára visszaemlékeztünk az együtt töltött szép és felejthetetlen időre. Köszönjük minden kollégiumi dolgozónak hosszú éves munkájukát. Mindannyian szomorúan búcsúzunk régi második otthonunktól.

Reméljük, még találkozunk!

Polyák Zsuzsanna
a HMG tanulója és
a kollégium egykori diákja