2007. augusztus 3.

Fecsegtek a lányok

Nálunk is bemutatkozott a The Gaggle

Szegvári és szentesi tagokból alakult tavaly a The Gaggle - Fecsegő Lányok együttes. Az énekes-táncos lánycsapat jelenlegi felállásban városunkban debütált.

A mosolygós és lelkes tinilányok először a Jövőnkért moderntánc estjén, majd a Kurca-parti Coctail Party-n toborozták szentesi rajongóikat. Műsoruk egyfajta ötvözete a népi motívumoknak és a modern stílusnak, csoportos koreográfiájukban és zenei világukban egyaránt. Hasonlóan a NOX együtteshez, mely igencsak érezteti hatását a lányok produkcióján, ezért több számot is választottak tőlük. A zenei alapokat Harmath Szabolcs adta, a látvány pedig tánctanáraik munkáját dicséri: Keller Nórától klasszikus- és jazzbalettet, moderntáncot, Bagi Ferenctől néptáncot tanultak, s a NOX táncosa, Adamovich Ferenc is részt vett a látványos koreográfia kialakításában. A NOX több módon is belépett életükbe. A koncert után a hét lány - Gajda Detti, Gajda Orsi, Farkas Niki, Kolozsvári Fanni, Tóth Kata, Váczi Sára és Rimóczi Kata - "The Gaggle"-formaruhájukban elárulták, "elfecsegték", hogy a folyton locsi-fecsiző baráti társaságnak nem okozott sok gondot a névválasztás. S fecsegtek tovább: a két legkisebb lánytól megtudjuk, tulajdonképpen ők voltak az alapítók. Orsi és Saci Tini NOX-ként egy farsangon léptek fel, aztán ott, ahonnan a NOX énekese, Péter Szabó Szilvia származik: felkérték őket egy forráskúti fellépésre. Itt már szükség volt háttértáncosokra, Orsi nővére és barátnője csatlakoztak hozzájuk. Jártak már a kedvelt együttes táborában is, ahol Szilviék támogatásukról biztosították a lányokat. Most már heten hét dalból álló műsort énekelnek-táncolnak végig.

De ne higgye senki, aki még nem látta-hallotta a lányokat, hogy csupán feldolgozásokból áll a repertoárjuk. Két saját dalukat környékünkön ismert zenészek jegyzik: a Szabad élet vár című számot Kulbert György, a Hegedűtáncot Mészáros Gábor "Murphy" komponálta, a szövegeket pedig a menedzser, Váczi Csaba írta. A dalok Kolozsvári Fanni és Tóth Kata hangján szólalnak meg.

Fanni az egyedüli szentesi tag, a többiek szegváriak, Rimóczi Kata pedig pesti, és mindenesként segíti a csapatot. Kilenc éve népi táncolnak, onnan ismerik egymást. 11-től 18 évesig terjed a korhatár a csapaton belül, de ennek nincs jelentősége, a nagyok szerint a kicsik szorgalmasak, és felhozták magukat az ő szintjükre. A szegvári falunapon is ott lesznek, de a fellépések mellett augusztusban még fel kell énekelniük egy pro-móciós CD-t, jövőre pedig jöhet a nagylemez. A Fecsegő Lányok azt a célt tűzték maguk elé, hogy megszerettessék magukat, és minél többet nyújtsanak a közönségnek.

(darók)