2007. július 27.

Tóni bácsi grillkonyhája

Zöldfűszeres pulykamell

Hozzávalók: 60 dkg pulykamell, bazsalikom, snidling és petrezselyemzöld összevágva, 2 gerezd fokhagyma, 2 dl olívaolaj, 1 dl fehérbor, őrölt bors, só.

A körethez: 50 dkg cukkíni, 6 gerezd fokhagyma, 1 paradicsom, 1 dl paradicsomlé, 1-2 kanál olívaolaj, őrölt bors, só.
Elkészítése: A felszeletelt pulykamellet enyhén kiklopfoljuk, sóval, borssal fűszerezzük.

Készítsük el a pácot: A zöldfűszereket finomra, a fokhagymát szeletekre vágjuk. Keverjük össze az olívaolajat és a bort, a zöldfűszerekkel együtt körülbelül 20 percig lassú tűzön melegítsük. Ha lehűlt forgassuk bele a hússzeleteket és 1 napig hagyjuk hűtőben állni. Másnap csepegtessük le, ízlés szerint sózzuk meg és faszénen vagy serpenyőben süssük roston.

A körethez a felszeletelt fokhagymát pirítsuk meg zöldfűszeres olajban, tegyük bele a kockára vágott cukkinit és a paradicsomot. Ízesítsük sóval, borssal, esetleg bazsalikommal. Engedjük fel kevés paradicsomlével és forraljuk át.

Meggyes szelet

Hozzávalók: 15 dkg vaj, 3 tojás, 20 dkg porcukor, 28 dkg darás liszt, fél csomag sütőpor, kimagozott meggy, citromhéj.

Elkészítése: A vajat, a tojások sárgáját, a cukrot és a reszelt citromhéjat jól kikeverjük. A lisztbe beletesszük a sütőport és a habbal együtt könnyedén a tésztába keverjük. A tepsit kikenjük vajjal, meglisztezzük és beleöntjük a tésztát. Rárakjuk a lecsepegtetett meggyet. Előmelegített sütőben, mérsékelt tűzön megsütjük.

Jó étvágyat!