2007. július 20.

Levetette hátáról a póniló

Ez év május 10-étől közel egy hónapot parkolhatott a Kossuth téren egy Ford Escort kistehergépkocsi. Azért csak annyit, mivel július 11-ére virradóra ismeretlen tettesek eltulajdonították. A '88-as évjáratú kék színű teherautó értéke 120 ezer forint. A rendőrség nyomoz az ismeretlen tettes(ek) után.

Július 12-én az éjszakai órákban egy magánház bezárt ajtaján keresztül "nyitott be" az elektronikai berendezések után érdeklődő elkövető a lakásba. Onnan egy közel 15 ezer forint értékű hi-fi tornyot próbált eltulajdonítani. Nem volt szerencséje, egyrészt azért, mert nem csendben dolgozott. A zajra a szomszéd szobában alvó sértett felébredt, megijesztette a tolvajt, mire az - lemondva szerzeményéről - sietősen elszelelt a helyszínről. A gyors rendőri fellépésnek köszönhetően - a sértett ugyanis felismerte a kiszemelt torony leendő gazdáját - elfogták az elkövetőt. Lopás kísérlet megalapozott gyanúja miatt folytatják ellene a büntetőeljárást.

A Kurca-parti Coctail-party rendezvénysorozat alkalmával (július 13.) a Pusztai László Sporttelepen, a dodzsem és a vidámpark melletti területen két férfi pónilovaglásra várta a vendégeket. Az egyik szolgáltatást igénybevevő 9 éves kislányt a póniló ledobta a hátáról. A gyermeknek a karja tört el úgy, hogy még akkor éjszaka a kórházban műteni is kellett. A lovak tulajdonosai ellen foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt folytat büntetőeljárást a rendőrség. Mint kiderült, a két férfi semmiféle engedéllyel nem rendelkezett a szolgáltatáshoz.

Július 15-ére virradóra Szentesen egy bekerített ingatlan udvarába kerítéskivágás módszerével hatolt be ismeretlen elkövető. Egy fehérszínű anyakecskét vitt magával, 25 ezer forint kárt okozva ezzel a gazdának.

Egy másik, építés alatt álló házból fűnyírógépet, lambériát, szigetelőanyagokat, egyéb felszerelési tárgyakat tulajdonítottak el mintegy 200 ezer forint értékben. Ez ügyben is lopás bűntettében ismeretlen tettesek ellen folytat eljárást a rendőrség.

(lovas)