2007. július 20.

"A néni Keleti Andrea?"

Keleti Andrea 15 éve jött először a városba

Megkedvelte Szentest, s a ligeti strand vált a kedvenc üdülőhelyévé Keleti Andreának. A Szombat esti láz népszerű táncosa kezdetben tanítani jött városunkba, ebből az évek folyamán kellemes romantikázással, nyaralással egybekötött tánctábor lett.

Sokan felismerik a medencék környékén a vörös hajú, csinos Andreát, aki idén először jött "sztárként" Szentesre. Emlékei szerint tizenöt éve érkezett ide első alkalommal, amikor a Szilver még csak egy induló táncklub volt, ő pedig már magyar bajnok. Szatmári Nagy Szilvia hívására segített a tehetséges fiatalok tanításában, egészen hat évvel ezelőttig, amikor első gyermeke született. Szakmai tanácsai mindenesetre jól sikerültek: ekkorra már a Szilver is büszkélkedhetett országos elsőséggel.

- Beleszerettem Szentesbe, szinte már őslakos vagyok itt, - mondja tréfálkozva Andrea. - Kezdtem úgy érezni, kár végig sportolással tölteni a nyarat, így mostanában már nem a versenyzőimet, inkább a hobbitáncosaimat hozom táborozni. Minden évben itt vagyunk, most a harmadik turnussal. Ezen a nyáron négy hetet töltöttünk itt.

Az "őslakosnak" mindkét gyereke itt nő fel, hiszen másfél éves fia már a pocakban is Szentesen nyaralt, csakúgy, mint a lánya. S persze a nála néhány évvel fiatalabb férje, Kovács Zoltán is elkísérte, akivel annak idején egy pár voltak a parketten is, profi magyar bajnoki címig vitték. Ő tartja a táncórákat, hiszen tánctanár. - Egyébként is jobban táncol, mint én, - fűzi hozzá Andrea, aki a fotó kedvéért inkább kajakba ült. Ugyanis a túrázás a Kurcán is a tábori program része, mint például a vízi vetélkedő.

A 40 felnőtt napi egyszer-kétszer táncol, de esténként a strand kempingjében dalra is fakadnak a forró hangulatú bulik közben, ilyenkor a többi nyaraló is csatlakozik vidám társaságukhoz, meséli a táncosnő. A Csonka Andrással megnyert műsor óta változott az élete. Sokan felismerik, itt is mindenki gyanúsan méregeti, hogy kerül velük egy medencébe. A gyerekek a bátrabbak, s a kérdést, "a néni ugye, Keleti Andrea?" általában negyedórás dedikálás követi. Kellemes teher ez számára, mondja, s persze, a Feeling nevű tánciskolájába is többen járnak.

A strandról a fodrászhoz, kozmetikushoz, a körmét festetni is kerékpárral jár, mert mint mondta, dimbes-dombos környéken lakik, ott nem élvezi a kerekezést, itt annál inkább. S hogy a tévében mikor láthatjuk táncolni, azt mondja, később valószínűleg folytatódik a műsor, s kicsit más lesz. - Bolondok is lennének, ha nem folytatnák, mert a nézőknek legalább annyira tetszett, amennyire mi élveztük.

D. J.