2007. július 20.

Tóni bácsi konyhája

Amerikai sertésmáj

Hozzávalók 4 személyre: 4 szelet egyenként 15 dkg-os sertésmáj, őrölt bors, 8 paradicsom, 2 ek. vaj, 8 szelet
bacon vagy angolszalonna, liszt, apróra vágott petrezselyem, 1 dl vörösbor.

Elkészítése: A májat megborsozzuk. A paradicsom száránál ék alakú lyukat vágunk, kevés sót és borsot szórunk bele. Egy lábasban felforrósítjuk a vajat, a paradicsomokat nyílással felfelé szorosan egymás mellé rakjuk. Fedő alatt kb. 5 percig pároljuk. A szalonnát serpenyőben ropogósra sütjük és a paradicsomokhoz adjuk. Tálalásig melegen tartjuk. A májszeleteket megforgatjuk lisztben és a szalonna zsírjába fektetjük. Állandó forgatás mellett készre sütjük. Ha elkészült megsózzuk és meleg tálra helyezzük. Az apróra vágott petrezselymet és a bort a sült zsírhoz adjuk, félig elfőzzük, megfűszerezzük és a májra tesszük. Paradicsommal és a szalonnával együtt tálaljuk.

Friss gyümölcsturmix

Hozzávalók: 4 kisebb banán, 60 dkg vegyes gyümölcs (szeder, áfonya, málna, eper, ribizli), 4 ek. méz, almalé vagy ásványvíz.

Elkészítése: Daraboljuk fel a banánt és a többi gyümölccsel tegyük bele a turmixba. Csurgassuk rá a mézet és öntsük fel tetszőleges mennyiségű folyadékkal. Turmixolás után jól lehűtjük. Töltsük poharakba és a tetejüket díszítsük néhány szem málnával.

Jó étvágyat!