2007. július 13.

Lopott a biztonsági őr

Ismeretlenek törtek be egy Szegvár melletti tanyának a melléképületébe. A tolvajok szivattyút és motoros fűkaszát vittek magukkal 80 ezer forint értékben.

Eljárást indított a szentesi nyomozóhatóság a helyi Tesco egyik biztonsági őre ellen, aki idén márciustól rendszeresen felszakította a fóliába csomagolt magazinokat és azokból eltulajdonította a CD és DVD-mellékle-teket, mintegy 10 ezer forint értékben. Ráadásul mindezt akkor követte el, amikor szolgálatban volt. A tolvajt saját munkatársai érték tetten.

Július 7-én Szegvár külterületén egy használaton kívüli, bekerített fatelepre ment be két fiatal, akik onnan rézkábeleket akartak eltulajdonítani, de a rendőrök tetten érték őket. A behatolók ellen lopás miatt indult eljárás.

Július 6-án, villanyóra-leolvasónak adva ki magát, egy ismeretlen személy kopogtatott be az idős házigazda ajtaján. A csaló azzal az indokkal fizetett volna 3 ezer forintot a későbbi sértettnek, hogy annak túlfizetése van, így ezt az összeget részére visszafizeti az áramszolgáltató. Természetesen ebből semmi nem volt igaz, viszont - mivel csak húszezrese volt - a sértett visszaadott 17 ezret részére, és ez volt a legnagyobb hiba. A bankjegy ugyan is, mint később kiderült, hamis volt.

Július 9-én, a délelőtti órákban egy kerékpáros gumija Szegvár határában kilyukadt, ám a bringás nem esett kétségbe, alkatrészt lopott egy másik kétkerekűről. Az út melletti, onnan jól látható bódénál megpillantott a bekerített verandán egy versenykerékpárt, odasietett, és a nála lévő szerszám segítségével leszerelte az első kereket és a hátsó gumit. Mindeközben a versenykerékpár tulajdonosa a bódéban aludt. A tolvaj végül nem jutott messzire, mivel a rendőrök a tett helyszínétől nem messze elfogták.

A betakarítási munkálatok megkezdése miatt a közúti közlekedésben részt vevő járművezetők gyakrabban találkozhatnak a közutakon közlekedő vagy azokon átkelő különféle mezőgazdasági munkagépekkel, önjáró arató- és cséplőgépekkel, melyek előzése, kikerülése azok méretei miatt fokozott óvatosságot igényel. Fontos az is, hogy ezen mezőgazdasági járművek vezetői az utakat lehetőleg csúcsforgalmi időszakon túl, és a lehető legrövidebb távolságon vegyék igénybe.

Végül még egy járművezetőket érintő hír. A Schweidel utca belső szakaszán időkorlátozás nélkül súly- és sebességkorlátozásra került sor.

H. V.