2007. július 13.

Versenyképes futsal

Makra Zoltán a Szentesi VSC elnöke

A tavalyi negyedik helyhez képest halványabban teljesített idén a Legrand-MetalCom-Szentes első osztályú futsal csapata. A gárda játékos-edzője szerint, ha lépést szeretnének tartani az élmezőnnyel, a keret megerősítésére van szükség a következő szezonra. Már egyáltalán, ha lesz szeptembertől NB I-es futsal Szentesen. Koncz Zsolttal az elmúlt egy évről, és a következő idényről beszélgettem.

Koncz szerint azzal a já-tékoskerettel, amivel szeptemberben elkezdték a bajnokságot, a legjobb négy közé szerettek volna bejutni, de mindenképpen meghatározó szerepre törekedtek a hazai mezőnyben. Sajnálatos módon azonban változott a keret összetétele, a makói különítmény kiesett sérülések, eligazolások miatt, ráadásul Ábel is távozott, Szarvas Zsolt súlyos sérülést szenvedett, és vele együtt 10-15 gól "maradt ki" a csapatból. Sikerült ugyan új játékosokat szerződtetni, és a fiatalok közül is többen kaptak lehetőséget, de összességében a csapat nem tudta elviselni ezeket a menet közbeni változásokat, és az utolsó mérkőzésekre a gárda "széthullott". Ennek tükrében reális a hetedik hely. Koncz Zsolt elmondta, hogy remekül tudott együtt dolgozni Német-hy Lászlóval, akinek az időközben beindult focisuli is komoly feladatot jelentett, ezért tudott kevesebb időt tölteni a futsal csapat mellett. Ami a játékosokat illeti, a két kapus végig egyenletes teljesítményt nyújtott, Keller Zoltánnak nem csak a pályán nyújtott teljesítményével, hanem a hozzáállásával is elégedett volt edzője. Kazán Attila is jól teljesített, csakúgy mint Kerepeczki Csaba, de mindketten képesek lennének még többet hozzátenni a játékhoz. Szarvas Zsolt sérülése előtt lendült jó formába, míg Jernei Csaba és Szabó Árpád, annak ellenére, hogy sokan kikezdték őket a lelátóról, még mindig meghatározó szerepet töltenek be a csapat életében, ráadásul idegenben kifejezetten jó teljesítményt produkáltak. Erhardt Szilárd a végére talált magára, tőle még több gól lenne elvárható. A fiatalok közül Szabó László, Kovács Norbert és Rontó Csaba játszhat komolyabb szerepet később a csapat életében. Koncz véleménye az, hogy mivel a korábbinál is erősebb bajnokság rajtol szeptemberben, elkerülhetetlen a csapat megerősítése néhány rutinosabb játékossal. Feltéve, ha elindul a Szentes a 2007-2008-as szezonban, mivel a tervek szerint a péntek lenne a mérkőzésnap a futsalban, amit a szentesi labdarúgók - nagypályás kötelezettségük miatt - nem tudnának vállalni.

Szerencsi István a Legrand -MetalCom technikai vezetője és mindenese szerint ettől nem kell tartani, sokkal lényegesebb az, hogy mennyire tudnak versenyképesek maradni a többi klubbal a játékosállományt és az anyagiakat tekintve. Pofozógépek semmiféleképpen nem szeretnének lenni, továbbra is színvonalas mérkőzésekkel szeretnék kiszolgálni a 2-300 fős szurkolótáborukat az első osztályban.

Az anyagiakról szólva Makra Zoltán, a Szentesi Vasutas SC elnöke elmondta, hogy a két névszponzoron kívül komolyabb összeget az önkormányzat és a Biochip Kft. áldoz a futsalra, ezen kívül pályázaton nyert pénzekkel is gazdálkodnak. További támogatókat is szeretnének bevonni a csapat szponzorálásába, hiszen a felnőtt csapaton kívül az U21-es korosztály versenyeztetéséről is gondoskodniuk kell. A legolcsóbb még mindig az a megoldás, ha a saját fiataljaik közül kerülnek fel a nagycsapathoz a legtehetségesebb labdarúgók.

H. V.