2007. július 13.

Foci évértékelés

A múlt héten tartotta a Csongrád Megyei Labdarúgó Szövetség az éremátadó, és évértékelő ünnepségét a Szeged melletti Kastély szállóban. Az ünnepségre a megyei labdarúgó szövetség alá tartozó közel száz együttes képviselői voltak hivatalosak.

Átadták a 2006/2007. évi megyei I. II. és III. osztályú bajnokságok felnőtt és utánpótlás csapatainak a bajnoki aranyérmeket és okleveleket, illetve az utánpótlás csapatok bajnokai közt lejátszott, a győztes és a helyezettek által megnyert Szuper kupát.

A Szentesi Kinizsi felnőtt labdarúgócsapata az ötödik helyezést érte el a megyei II. osztályban. Ifjúsági csapatunk 26 mérkőzésből 22 győzelemmel, 2-2 döntetlennel és vereséggel, 138 rúgott és 33 kapott gólkülönbséggel, 68 pontot szerezve bajnok lett, a Szuper kupán pedig második helyezést ért el. Ifjúsági csapatunk jó évet zárt, hiszen a magasabb osztályú csapatok ifjúsági együttesei előtt tavasszal a Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban megnyerték a Pusztai László emléktornát, valamint a Sankt Augustini nemzetközi labdarúgó tornán, egy vereséggel bronzérmesek lettek. E szép eredmény értékét az is növeli, hogy a felnőtt csapat gerincét is ifjúsági korú játékosok adták, ami a jövőt illetően biztató lehet.

Serdülő csapatunk 16 mérkőzésből 15 győzelemmel és 1 döntetlennel, 119 rúgott és 16 kapott gólkülönbséggel, 46 pontot szerezve lett bajnok, a Szuper kupán pedig bronzérmet szerzett. A játékosok közül többen már az ifjúsági csapatban is játszottak, ami azt jelenti, hogy a következő bajnokságra, utánpótlás csa-pataink nem veszítenek erejükből.

Az előkészítő csapatunk is jól szerepelt, a harmadik helyezést érték el a 16 mérkőzésből 12 győzelemmel és 4 vereséggel szerzett 36 ponttal, 102 rúgott és 38 kapott gólkülönbséggel.

A fenti eredmények elérésében nagy szerepet játszott Széll István, a serdülők és az előkészítők, valamint Nagy András az ifi csapat edzője, de meg kell említeni Csepregi István szakosztályvezető mindenre kiterjedő figyelmét és munkáját is.

Ezúton is szeretnénk kifejezni köszönetünket támogatóinknak. Az önkormányzat képviselő-testületének, a MetalCom-R-nek, a Bio-chip Kft.-nek, a Piramis üzletháznak, és a Hungerit Zrt.-nek akik hozzájárultak csapataink jó szerepléséhez.

Garai Sz. Imre
Szentesi Kinizsi SZITE elnöke