2007. július 13.

Szekeres Adrien koncertje

Négy boldog esztendőt töltött Szentesen

"Olyan, mint te" címmel rendezik meg Szekeres Ad-rien koncertjét a megyeháza udvarán. A Nyári Szabadtéri Színház előadássorozatán belül kiemelkedő és különleges zenei élményt garantál a július 21-én, szombaton este 8 órakor kezdődő program.

A fellépésen a közkedvelt, kiforrott stílusú énekesnő sokak által ismert, legszebb dalait szólaltatja meg új lemezének zenei anyaga mellett, csak egy kicsit átdolgozva, áthangszerelve. Nem véletlen, hogy Adrien a szentesi közönség előtt teszi mindezt, hogy hozzájuk jön, s egy nyári napon egész estés, önálló, érzelmekben gazdag koncertet ad majd hallgatóinak. Abba a városba látogat most el, ahol az általa boldognak nevezett középiskolai éveket töltötte. Ez a négy éves korszak, a Horváth Mihály Gimnázium szellemisége, és a drámai tagozatos időszak döntően befolyásolta gondolkodásmódját, s a művészetekkel való kapcsolatát. Innen, pontosabban ének-zene tanárától, Majtényi Andrástól - aki az este vendégeként szerepet kap majd a koncerten - kapott bíztatást arra, hogy a zenei pályát válassza.

Az énekes már korán, még gimnáziumi évei alatt kiemelkedő teljesítményt nyújtott az Erkel Diák Ünnepeken, magánének kategóriában első helyezést ért el, megkapta a fesztivál nívó díját, s egy különdíjat is neki ítélt meg a szakavatott zsűri. 1992-ben azonban leérettségizett, s búcsút intett Szentesnek, de ha meghívást kap, és teheti, akkor mindig visszajár.

Még abban az évben a neves énektanár Sík Olga diákjaként kezdett zenét tanulni a fővárosban, s számtalan énekversenyen és fesztiválon indult. Egy ilyen fellépésen nyújtott szereplése és hangja miatt meghívták a Hot Jazz Band zenekarba, majd 1996-ban eMeRTon díjat kapott. 1997-ben megismerkedett Erdélyi Lászlóval, megalapították az Unisex zenekart, s elkészítették első albumukat, melynek a Szebb holnap címet adták. A debütálás pedig nagyon jól sikerül, hiszen az album öt dalát sugározták a rádiók nagy sikerrel. Majd megjelent a második, a Csoda az élet című album, amely szintén nagy népszerűségre tett szert. Még ebben az évben az "Év énekesnője" díjat is odaítélték neki a közönség szavazatai alapján. 2001-ben már szólólemezzel rukkolt elő, majd némi időre kivonult a zenei életből, hogy világra hozza első gyermekét. Csak három év elteltével bukkan fel ismét, amelyhez a belépőt a Dobrády Ákossal elkészített duett, A Híd a folyót című dal jelentette, amellyel rögtön a slágerlisták élére került. Majd a második gyermek születése miatt kihagyott évek elteltével megjelent Olthatatlanul című lemeze, s a Gáspár Lászlóval előadott Kikötők című dal a hallgatók szavazatai alapján két rádióban is az év dala lett.

S az utolsó állomás? Idén tavasszal lemezszerződést kötött, s megszületett az "Olyan, mint Te." című dal, amely a szentesi koncert címadó dalául is szolgál, mellyel Szekeres Adrien várja a megyeházára látogatókat.

Cs. I.