2007. július 6.

Kínai kolónia Szentesen?

Mint ismeretes, június 10-én a 2. számú választókerületben a Fidesz-KDNP képviselője szerzett mandátumot. Kálmán János az önkormányzat június 29-i ülésén tette le az esküt. Még a napirend tárgyalása előtt a jobboldal frakcióvezetője, Dongó László arról érdeklődött, van-e valamilyen elmozdulás a főtéri református Nagytemplom beruházásnál. Mint korábban megírtuk, az alvállalkozók levonultak az építkezésről, mert a közbeszerzési pályázatot elnyert Polydom Zrt. nem fizetette ki az elvégzett munkájuk díját.

Szirbik Imre polgármester, országgyűlési képviselő egy hónapos csúszásról beszélt a testület előtt, megemlítve, aláírt egy nyilatkozatot, a-mely ahhoz kell, hogy az alvállalkozók a pénzükhöz jussanak. Ha ez megtörténik, akkor a szakemberek ígérete szerint gyorsított ütemben folytatják a munkát, jelentette ki a polgármester.

Kálmán János a városban terjedő szóbeszéddel kapcsolatban azt firtatta: igaz-e, hogy egy kínai cég Szentesre akar telepedni, és kolóniát tervez létesíteni. A polgármester ezt cáfolta, azt állítva, hogy az önkormányzat a későbbiekben is ragaszkodik a helyi munkaerő alkalmazásához, érkezzen a tőke keletről vagy nyugatról.

A képviselő-testület még 2006-ban döntött az óvodai munkáltatói körzetek átszervezéséről. A határozat értelmében 2007. augusztus 15-től Központi Óvodai Munkáltatói körzetet hoz létre. A testület a körzeti vezető óvónői állásra pályázatot írt ki. A meghirdetett állásra ketten jelentkeztek. A képviselők a júniusi ülésen Ternainé Fodor Mariannak, a Kossuth utcai óvoda vezetőjének szavaztak bizalmat. A kinevezés öt évre szól. Nem sikerült viszont dönteniük a kertvárosi óvodai körzet vezetőjének megbízásáról. A két pályázó, Geréné Dunaháti-Vas Márta és Hornyik Lászlóné sem kapta meg a minősített többségi szavazatot. Az önkormányzat új pályázatot ír ki.

Kinevezések, felmentések

Sikeres volt viszont a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola igazgatójának, Mihály Bélának a pályázata. Az igazgatót további öt évre bízta meg a testület az oktatási intézmény vezetésével.

A munkatársak érdeklődéssel várják, ki lesz a vezetőjük

Előrehozott öregségi nyug-díjba megy Benkő Istvánné, a városi bölcsőde vezetője. A folyamatos működés érde-kében a képviselő-testület szeptember 1-jétől a vezetői teendők ellátásával az intézményi pályázat végleges elbírálásáig eddigi helyettesét, Makai Lajosnét bízta meg. Szintén korengedményes nyugdíjazását kérte Kruzs-licz Pál, a Szentesi Művelődési Központ igazgatója. A testület a kiírandó pályázat elbírálásáig a vezetői feladatok ellátásával a jelenlegi igazgatóhelyettest, Varróné Szabó Ildikót bízta meg.

A díszpolgári cím, illetve a Városért Emlékérem odaítélését megelőző eljárás lefolytatására a képviselő-testület előkészítő bizottságot hozott létre. Tagjai közül Ferwagner Péterné dr. elhalálozott. A megüresedett bizottsági tag helyére Magyar József díszpolgárt szavazta be a testület.

(lovas)