2007. május 4.

Majális a Luther téren

A városi majális egyik legszínesebb programcsokrát a Luther téri díszkútnál helyezték el, hiszen az idelátogatók először a Katowicei Bányász Fúvószenekar előadását hallgathatták meg, majd részt vehettek a Nemzetközi Népzenei Sokadalom elnevezésű rendezvényen.

Az idén már 100 éves, Lengyelországból érkezett fúvószenekar színes és változatos játékkal köszöntötte és szórakoztatta közönségét, hiszen a szamba mellett, a keringők, a szving és a modernebb közismert slágerek feldolgozásaiból is ízelítőt kaphattunk. Meghallgathattuk többek között a Hello Dolly című számot, de eljátszották az ABBA Mamma mia című közkedvelt slágerét is. A zenekar érdekessége többek között az, hogy minden hangszeres kapcsolódik valamilyen formában a bányászathoz, hogy a jelenlegi tagok már régóta játszanak együtt, s hogy több kulturális fesztiválon részesítették már díjazásban előadásukat.

Ezt követte a Pengető Citerazenekar, a Zöldág Mozgáskultúra SE, a "Wiercipiety" Tánccsport (Skierniewice, Lengyelország), a Hortenzia Citerazenekar, a Csűrdöngölő Néptánccsoport (Végvár, Románia), a szegvári Dobbantó Néptáncegyüttes zenében és táncban bővelkedő fellépése. A programot a nagysikerű Szászcsávási Zenekar (Szászcsávás, Erdély) előadása, valamint a szegvári Dobbantó Néptáncegyüt-tessel létrehozott közös produkciója zárta.