2007. március 23.

Kyokushin-kan Európa Kupa

Több szempontból is a legjelentősebb hazai kyo-kushin karate esemény helyszíne lesz március 24-én, szombaton 10 órától a Dr. Papp László Városi Sportcsarnok.

Az Oyama Dojo SE szervezésében először gyermek, serdülő és ifjúsági kategóriában diákolimpiai döntőkre kerül sor. Ez a szakág legnagyobb magyarországi versenye, a feljutásos rendszerű küzdelemsorozat fináléja lesz a szentesi sportcsarnokban. Ennek az ifjúsági fiú, junior fiú-lány kategóriákban a kelet-magyarországi fordulóját is itt bonyolítják le.

Szentesieknek is szurkolhatunk: az egész napos program szervezője, sensei Brezovai Sándor összesen 15, gyermek, ifjúsági és junior korú versenyzőjét indítja el szombaton. A gyerekcsapatból többen is elsők lettek a tavalyi diákolimpiai döntőn, tehát már náluk is látványos küzdelmekre lesz kilátás.

Különösen 18 órától, amikor is megkezdődik a kyokushin-kan felnőtt, férfi-női Európa Kupa, professzionális körülmények között, ami újdonság ebben a tradícionális irányzatban.

Tiszteletét teszi a stílus alapítója, kancho Hatsuo Royama. A 9 danos japán nagymester a legendás sosai Oyama egyik legelső és legjobb tanítványa volt.

Tíz ország közel 100 versenyzőjét vonultatja fel az Európa Kupa mezőnye, köztük Európa- és világbajnokokat. Pazar díjakért hatalmas csaták várhatók, ígéri a szervező, aki egyéb csemegét is tartogat: előbb shihan Borza Józseftől, egykori mesterétől, példaképétől láthatunk bemutatót, amit sensei Brezovai és régi edzőtársa, akivel 1991-ben Japánban bentlakásos tanítványok voltak, nagyon komoly erőpróbája követ.

D. J.

 

Két nagyszerű nemzetközi sporteseménynek ad otthont Szentes város, színesítve a tavaszváró hangulatot és ezzel a fiatalok, a felnőttek különleges élményben részesülnek.

Az egyik találkozó a Kyokushin Karate Európa Kupa egész napos programja, március 24-én.

A másik kiemelkedő rendezvény a Küzdősportok Európa-bajnoksága. A többnapos sportfesztivál április 4-én látványos megnyitó ünnepséggel kezdődik a Kossuth téren.

Arra kérem Szentes lakóit, hogy a nagyszabású sportesemények idején nyújtsanak segítséget az ideérkező külföldi vendégeknek, versenyzőknek, sportbarátoknak. Tájékoztassák őket a parkolási lehetőségekről, adjanak információkat részükre, ha eligazítást kérnek az utcákon, a tereken. Ezzel is öregbítsük városunk jó hírét, legyen minden helybelinek sajátja és elvárható gesztusa a szívélyes vendégfogadás. Nem közömbös senkinek sem, hogy a külföldi és hazai vendégek, sportolók milyen emlékeket visznek magukkal Szentesről.

Előre is köszönöm mindenkinek!

Szirbik Imre
polgármester