2007. március 2.

Európa küzdősportja Szentesen

Még négy hét van hátra és megkezdődik a szentesi ISKA Küzdősport Európa Bajnokság! Már előre elmondhatjuk, hogy április 3-tól Európa legtechnikásabb és legkeményebb küzdősport versenyzői versengenek majd az Európa-bajnoki címekért.

A főszervező Bertók Róbert kétszeres világbajnok, a Szentesi Kinizsi ökölvívó és kick box szakosztályának sportolója, edzője érdeklődésünkre elmondta, hogy a város szállásai szinte teljes egészében beteltek már, az érkezők egy része valószínűleg a városhatáron kívül lesz elhelyezve.

- Két hete Szegeden volt a szövetség bírói konferenciája, ahol újabb országok jelentkeztek és csatlakoztak a szövetséghez - jelentette be a sportember. - Nagy örömünkre Oroszország, Ukrajna, Litvánia, Lengyelország, Törökország, Bulgária, Németország, Ausztria, Anglia, Írország, Olaszország, Svájc, Franciaország, Belgium, Dánia és Magyarország mellé csatlakozott Moldova és Svédország is. A verseny hat napos lesz, április 3-tól 8-ig tart majd a Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban. Az első két nap regisztrációval, és orvosi vizsgálatokkal telik el, azután három napon keresztül zajlanak majd a látványos és kemény küzdelmek. A küzdéseken kívül a kilátogatók láthatnak majd formagyakorlatokat és fegyveres formagyakorlatokat, amelyek nagyon érdekesek lesznek. Ezen a két és fél napon keresztül két ringben és 3 tatamin zajlik majd a bajnokság.

Mint megtudtuk, a második napon, április 4-én este a regisztrációk befejeztével az összes résztvevő átvonul a Kossuth térre, az Európa Bajnokság megnyitó ünnepségére. Az utolsó, 7-ei mérkőzésnapon a tervek szerint 18 órától az eddigi leglátványosabb gála zárja majd az Európa Bajnokságot. A sporteseményen a szentesi kick boxolók közül 5 versenyző képviseli országunkat és városunkat. A következő számban őket mutatjuk majd be.

A főszervező, Bertók Róbert elmondta, hogy a hétvégi Városi Karneválra felajánlott egy, 2 személy részére szóló VIP belépőjegyet az ISKA Európa Bajnokságra. A nyertes a jegyekkel mind a három nap szabadon bejárhat a sportcsarnokba, az esti gálát pedig közvetlenül a ring mellől figyelheti. Ezen felül a gálát követő, rendkívül elegáns állófogadásra is belépést nyer majd a szerencsés pár.

Bertók Róbert ezúton is szeretne köszönetet mondani az Európa Bajnokság szponzorainak: Szentes Város Önkormányzata, Hungerit Zrt, MetalCom-R Kft, Goldex Security, Szeviép Zrt, Szentesi Hitelszövetkezet, Árpád Agrár Zrt, ITV, Coop Rt, Piramis Üzletház, Szentesi Élet.

(lovas)