2007. február 23.

Példaképek és utódaik

2006 legjobb sportolóit és edzőiket jutalmazták

Az elmúlt esztendő kiemelkedő szentesi sportolóit, edzőit, testnevelőit köszöntötték egy hete a Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban. A rendezvényen adták át az "Év edzője", az "Év sportolója", valamint az életmű-díjakat. Szirbik Imre polgármester, országgyűlési képviselő köszöntőjében kiemelte: a sport emberré tesz. Olyan emberré, aki - még ha nem is jut el nagy versenyeken a dobogóig - megtanulja megbecsülni a másik erőfeszítéseit is, miközben önmaga is megerősödik. Kizárólag az elvégzett, becsületes munka hozhat eredményt, az a munka, amelyből a sportolóknak sokszor elegük van, ekkor kell számukra a külső segítség, ami, aki átlendíti őket a holtponton. Köszönet illeti tehát az edzőket, felkészítőket, testnevelőket, a szülőket, a "Minarik Edéket", akik mindent megtesznek tanítványaik, csapatuk sikeréért.

Elismerésben részesültek: a Jó Úton-Lóháton Alapítvány lovasai, a Rigó Alajos Általános Iskola sor- és váltóversenyen szerepelt csapata, a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola, a Koszta József és a Deák Ferenc iskola fiú és lány sulipóló csapatai, a Szentesi Vízisport Klub korosztályos csapatai, a Koszta iskola vívói, a Szentesi Városi Úszó Club sportolói, a Szentesi Tenisz Klub fiatal játékosai. A felnőtt csapatok közül díjat vehetett át: a Tenisz Klub ifjúsági csapata, a Four Diamond SE tereptriatlon csapata, a Szilver TSE táncosai és a Hungerit-Top Cop-Security-Szentesi VK női vízilabda gárdája. A felkészítők ugyancsak városi elismerésben részesültek. Több mint százhúsz egyéni sportolót díjaztak kiváló 2006-os teljesítménye révén, köztük lovasok, úszók, karatésok, atléták, judósok, táncosok, teniszezők, szenior úszók, ökölvívók, természetjáró, triatlonos, kajak-kenus és vízilabdázók. Közülük is kiemelkedett Hervay Beáta és Gergő karatésok, akik nemzetközi megmérettetéseken is eredményesen szerepeltek, Szilasi-Szalma Adrián, aki a Kick-boksz Európa Bajnokságon szerzett ezüstérmet, Brezovai Dorottya, Dalmády Szandra és Huszka Zsuzsanna, akik a junior női vízilabda Eb-n szerepeltek Kirishiben, Tóth Andrea, aki bronzérmet szerzett a női felnőtt vízilabda Eb-n Belgrádban, illetve a László Csaba-Szögi Szilvia táncpáros, akik hazai bajnoki érmeik mellett a Tíztánc Európa Bajnokságon és Világ Kupán 6. és 5. helyet értek el.

A rendezvény végén került sor a különdíjak átadására. A 2006-os esztendő sportolójának az idén 86 éves, tavaly összesen 55 érmet begyűjtő szenior úszót Kovács Imrénét választották. Az év edzője Kalydy Zoltán, a Pollák DSE edzője lett, míg az életmű-díjakat Horváth László vízilabdázó, testnevelő és Kardos Mihály kapta, aki 1975-ben lett a Szentesi Vasutas SC teke szakosztályának játékosa, és a mai napig az egyesület vezetőségi tagja. Posztumusz Életmű-díjazásban részesült dr. Mónus Sándor, aki évtizedekig a szentesi vívóélet vezéralakja volt. (A díjazottak teljes névsora megtekinthető a www.szentesinfo.hu/mozaik internetes oldalon.)

H. V.