2007. január 12.

Elszalasztott döntő

A gödöllőiek vehették át a kupát Eszterházy Mártontól

Nem sikerült a bravúr, nem játszhatott kupadöntőt hazai pályán a Legrand-MetalCom-Szentes az elmúlt vasárnap. A mieink a szombati elődöntőben Berettyóújfalun a Kanárik csapata ellen mérkőzhettek a döntőbe jutásért.

Nem indult jól a találkozó a Legrand számára, hiszen 2-0-ra elhúzott a fővárosi együttes. A szentesiek azonban talpra álltak, sőt egyenlíteni is tudtak. 2-2-vel zárult az összecsapás a rendes játékidőben, így következhetett a kétszer öt perces hoszszabbítás. Helyzetek adódtak mindkét kapu előtt, amelyekből egyet a Kanáriknak sikerült értékesíteniük - két perccel a hosszabítás vége előtt. Ezután már nem tudott gólt szerezni a Szentes, így elszálltak azok a remények, miszerint hazai környezetben kupadöntőt játszana a Legrand.

A másik elődöntőben a Gödöllő lemosta a pályáról a Mezei-Vill együttesét (9-1), így a tavalyi bajnok vasárnap fél öt előtt néhány perccel már a kupagyőzelemért játszhatott a Kanárikkal a Dr. Papp László Sportcsarnokban. Az erőviszonyok alapján sima győzelemre számíthattak a Bikák, ennek megfelelően a kezdés után azonnal magához ragadta a kezdeményezést a Gödöllő.

A Kanárik nem késztették komolyabb erőkifejtésre a válogatott sorát felvonultató Gödöllőt, így az esélyesebb csapathoz került a kupa, melyet Eszterházy Márton, az MLSZ futsal bizottságának elnöke adott át a győztes alakulatnak.

A szentesi labdarúgók a lelátóról voltak kénytelenek végignézni a döntőt, pedig minden bizonnyal szívesen játszottak volna hazai publikum előtt. Koncz Zsolt, a Legrand játékos-edzője lapunknak elmondta, hogy óriási lehetőséget szalasztottak el az elődöntőben. Számos ziccert dolgoztak ki, de amíg ezek kimaradtak, addig az ellenfél könyörtelenül kihasználta helyzeteit. A csapat tartását bizonyította, hogy 0-2 után is sikerült egyenlíteni. A hosszabbítás sokáig döntetlenre állt, ám két perccel a vége előtt jött az az ominózus találat.

Ezt követően két száz százalékos ziccert hagytunk ki, mind a kettőt két méterről, az egyiket a kapusba, a másikat - üres kapu helyett - a kapufára lőtték.

Csalódottak voltak valamennyien a találkozó után, hiszen mindannyian tudják, nem biztos, hogy még egyszer megadatik nekik az a lehetőség, mint ami adva volt a múlt hétvégén. Koncz köszönetet mondott azoknak a szurkolóknak, akik Beretytyóújfalura is elkísérték a csapatot, és buzdították őket az utolsó pillanatig. A mérkőzésen Szűcs Dániel és Ábel Péter nem állhatott a csapat rendelkezésére, őket a Tatabánya vezetői nem engedték pályára lépni. Az ő hiányuktól függetlenül is nyerni kellett volna, azért hogy nem sikerült kizárólag saját magukat okolhatja a csapat - Koncz Zsolt szerint. Hogy milyen a Gödöllő - a mostani kupagyőztes - ellen futballozni, hétfőn megtapasztalhatják a szentesi labdarúgók, hiszen a bajnokság következő fordulójában a Legrand lesz a bajnok ellenfele.

H. V.