<<< Vissza

Tóni bácsi konyhája

2006. december 15.

Gyömbéres libaleves

Hozzávalók: 1 kg libaaprólék, 1 csokor vegyes zöldség, 1 kisebb zeller, 1 fej vöröshagyma, gyömbérpor, őrölt bors, só.

A galuskához: 15 dkg libahús, 1 tojás, petrezselyem, só, bors

Elkészítése: A liba mellehúsát filézzük le, majd daráljuk meg, ebből lesz a leves húsgaluskája. A húst a fűszerekkel és a hagymával hideg vízben tesszük fel főni. Kis lángon, lassan forraljuk fel és gyöngyözve főzzük. A zöldségekkel készre főzzük, majd leszűrjük.

A darált mellehúsát keverjük össze egy tojással, sóval, borssal és az apróra vágott petrezselyemmel, majd készítsünk gombócokat belőle. A levesből vegyünk ki 2 dl-t és ebben főzzük meg a húsgolyókat. Tálaláskor a főtt húst és a zöldségeket külön tányéron kínáljuk.

Pirított, zöldséges libamell

Hozzávalók: 80 dkg libamellfilé bőr nélkül, 2 ek. mustár, olívaolaj, 1 sárgarépa, 1 cukkíni, 1 piros húsú paprika, 1 csokor petrezselyem, 1 dl száraz fehérbor, őrölt bors, só

Elkészítése: A mellfilét vékony csíkokra vágjuk, szórjuk meg sóval, borssal és kenjük be mustárral. Kevés olívaolajban félig pirítsuk meg. A vékony csíkokra vágott zöldségeket is hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk. Tegyük hozzá az apróra vágott petrezselymet, öntsük rá a bort, majd készre pároljuk. Párolt rizzsel tálaljuk.


<<< Vissza