<<< Vissza

Közgések a felnőttkor küszöbén

2006. december 15.

Hagyományosan a Boros Sámuel Szakközépiskola, Szakiskola diákjainak szalagavatóját rendezték meg először ebben a tanévben is, december 8-án. A Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban az est főszereplői a végzősök voltak, akik a nézőteret megtöltő hozzátartozóik előtt feszengve az első báljukra készültek, de már a közelgő érettségi és a felvételi szele is belengte a hangulatot.

Név szerint szólították be középre a három 12. évfolyamos osztályba járókat, akiket már a felsorakozott 11-esek vártak, kis szál virággal és kis ajándékcsomaggal. Túri Anikó búcsúzott a végzősöktől, majd az iskolai élet legfelemelőbb pillanatai következtek. Az osztályfőnökök által javasolt három legkiemelkedőbben teljesítő diáklánynak Pádár Zoltánné igazgatónő tűzte fel az iskola kis jelképét. László Ildikó, Szűcs Éva és Kelemen Bernadett mellett természetesen a szalagavató ünnepségek régi hagyományai szerint a többiek ballagó-ruhájára a 11-esek tűzték ki a szalagot. A búcsúzó évfolyam nevében Tököli Attila köszönt el az iskolától.

Szirbik Imre polgármester a világot megváltani akaró, ahhoz még elég erőt érző 18 évesekhez szólt. Tanácsa szerint hinni kell az álmok valóra válásában, melyért mindennap tenni kell.

Az igazgatónő kiemelte ünnepi beszédében, hogy amikor a diákok a Borosba jelentkeztek, vállalták a sok munkát, az iskola hagyományait, most pedig az intézmény vállalja a tanulókat azzal, hogy kitűzi rájuk jelzését, s azzal a közgés diákokra jellemző biztos tudást, viselkedési kultúrát. Pádárné arra biztatta a diákságot, a szimbolikus felnőtté váláskor legyenek hálásak szüleiknek is.

Keringőt előbb a Szilver táncosaitól láthattunk, melynek ideje alatt a közgések beöltöztek. Izgatottan szájfényező báli ruhás lányok és egymást bátorító szmokingos partnereik gyülekeztek a folyosón, majd azt est fénypontjaként felejthetetlen Strauss-keringőt lejtettek a csarnokban. Hetekig tartó felkészülésük eredményét a koreográfiát készítő Molnár Zsoltnak is megköszönték.

Az osztálytáncokban a bések fekete-fehér öltözékben moderntáncot adtak elő, a végén egy kupacban magukat is megtapsolták, a cések a fekete-narancssárga színeket választották, ez passzolt a flamenco-hoz.

A taps még erősödött, az A-osztály usankás orosz táncánál pedig végképp ütemessé vált.

Színesítette az estét a Desperado-tánciskola, a mindszenti Sudidrom-néptánccsoport, a Jövőnkért-iskola moderntáncosai, valamint a Lajtha-iskola ütősei. A megismételt keringő még nagyobb sikert aratott, s utána, a Seress Formáció zenéjére a szüleikkel is táncoló diákok arcáról mintha elszállt volna a megilletődöttség.

D. J.


<<< Vissza