<<< Vissza

A vendégek örülhettek

2006. november 17.

Bár nagyon szerették volna, mégsem sikerült begyűjteni a Hungerit-Top Cop Security vízilabdázóinak a dunaújvárosiak skalpját. Brezovai Dorottyával a kapuban kezdett a Hungerit, Brávik lövését azonban ő sem háríthatta. Katona remek centermunkáját követően Bódi egyenlített, sőt a vezetést is átvehette volna a Szentes, az emberelőnyöket azonban ezen a mérkőzésen egyszer sem (10/0!) tudta kihasználni a vendéglátó gárda. Nem úgy a Dunaújváros, amely az első negyed végére két gólos előnyt szerzett. A második nyolc percben sem ment jobban a góllövés, Tóth Andrea tudott gólt szerezni, ő is csak ötméteresből. A mérkőzés legjobb negyedét a harmadikban produkálta a Top Cop, 4-2 lett ez a játékrész ide, Brezovai nagyszerűen védett, és az egész csapat összeszedetten játszott.

A záró negyednek egy gólos előnnyel vágott neki a Dunaújváros, de gyorsan háromra hízott az előny, amit már nem is sikerült ledolgozni, csak kozmetikázni. A 9-7-re elvesztett összecsapás után Kocsis István a Hungerit edzője elmondta, hogy a vetélytárs sokkal pontosabban lőtt, néhány szerencsétlen gólt is kaptunk. Nekünk megvoltak a lehetőségeink, de nem volt igazi átütőerő a csapatban ezen az estén. Nem vallottunk szégyent, és a látottak alapján egy nagyon jó Dunaújvárostól kaptak ki két góllal. A korábbi három találkozásuktól eltérően sokkal agresszívabbak, erőszakosabbak voltak a főiskolások, fizikálisan nehezen vettük fel velük a küzdelmet.
A női rangadót az Újpest férfi vízilabdázóinak és a Legrand-Szentesi VK randevúja követte. A sokak által hangoztatott - "nekünk csak most kezdődik a bajnokság" - mondatoknak megfelelően hatalmas lendülettel kezdett a Szentes, amely Vígh Róbert és Gábor lövéseivel kétszer is vezetést szerzett az első negyedben. Annál gyengébben sikerült a következő nyolc minutum, amikor is egy meg nem adott Németh Dániel-gólt követően három gólos előnyt szerzett az Újpest. A harmadik negyedet viszont remek játékkal Vígh, Torday és Baranyi góljaival a Legrand nyerte, így újra megcsillant a pontszerzés reménye a záró periódus előtt. Az Újpest bírta jobban az idegek harcát, a hazaiak valamennyi lehetőségüket kihagyták, a lövések kaput tévesztettek, végül 10-7-re nyertek a lilák.

Berki András, a Legrand edzője szerdán lapunknak elmondta, hogy az Újpest ellen a legnagyobb gondjuk az volt, hogy megijedtek a lehetőségtől. Ennyi gólhelyzetet, emberelőnyt büntetlenül nem lehet kihagyni. Azóta megnézték a mérkőzés videofelvételét, amin fehéren-feketén kiütköztek a hibák. Szombaton 18 órakor a Ferencvárossal mérkőzik a Legrand a fővárosban.

Nem marad vízilabda-mérkőzés nélkül hétvégén sem a ligeti uszoda, szombaton 16 órakor a Hungerit-Top Cop a Honvéddal találkozik.

H. V.


<<< Vissza