<<< Vissza

Újra itt van!

2006. november 17.

Október 16-án nyomdába került a Nagy szentesi sportkönyv. Benne 416 oldalon 25 sportág sportolóit, edzőit, sportvezetőit, sportmecénásait, sportorvosát bemutató 301 sportpályakép 757 fotóval, és a 40, ma is működő sportegyesület legfontosabb adatait közlő függelék.

Úgy véljük, a Dr. Papp László Városi Sportcsarnok felavatása (1996. november 8.), és a "Szentes a Nemzet Sportvárosa 1996." kitüntető cím elnyerése (1996. december 3.) közelgő 10 éves évfordulóját méltó módon fogja köszönteni a hamarosan bemutatásra kerülő könyv. (Tímár Ferenc)

Az elmúlt évben, 2005 telén Szentesen egy lelkes kis csapat arra vállalkozott, hogy a sport még viruló, színes szőttesét a szentesi sportot értő és szerető publikuma elé terítse.

A gyűjtögető csapat száma véges volt, de elkötelezettsége, ügyszeretete végtelen a sportemlékek virágainak kötése nyomán.

Eleinte nem is döbbentünk rá, hogy milyen óriási fába vágtuk fejszénket, milyen embert próbáló, de felemelő, virágot gyűjteni a szentesi sport mezején.

Időről-időre kételyeink támadtak az ügy sikerét illetően, de ezek csak pillanatnyi villanások voltak, mint mikor a vívó pengéje érvénytelen felületet ér. Nem adtuk fel!

Lelki feltöltődésünk egyre nőtt, a közeli- és régmúlt idők nagyszerű sportolóival, fanatikus sportvezetőivel történő találkozásaink, emlékezéseik felelevenítése alkalmával.

Fantasztikus időmúlatás, fantasztikus sportemberekkel!

A személyes találkozásoknál láttuk az örömtől sugárzó arcokat a kedves sportemlékek felidézésekor. A beérkezett írásokból érezni lehetett a jobbra, a magasabbra vágyódást, de az ellenfél tisztelete, az edzők mélységes becsülése, a sport iránti alázat is kitűnik a kedves történetekből, mely ezeket a kiváló sportembereket jellemezte.

Sokféle tevékenység van, de ez esetben kijelenthetjük, boldog, szabadidős szellemi sporttevékenységet folytattunk. Külön öröm a csapatunk számára, hogy ennek résztvevői lehettünk.

A szentesi ember hite töretlen a nemes célok tekintetében, erről győzött meg bennünket valamennyi sportág küzdője, vezetője, emlékezője.
Kérem a szentesi polgárokat, jó szívvel forgassák sportkönyvünket, mely a játszó emberről szól.

A hittel kitartó úszóról, a melegszívű, cseles labdarúgóról, a félelmetes magasságokat ostromló hegymászóról, a rafinált, okos vízilabdázóról, a sziporkázó villámkézilabdásról, a bájos és akrobatikus táncosról, a feszülő izmú, harmonikus mozgású atlétáról, a sportolóját korholó, de érte aggódó sportvezetőről.

Alkotói közösségünk szeretettel nyújtja át jubileumi ajándékát, a sportkönyvét Szentes Csapatának. Kicsinek és nagynak azzal a gondolattal, hogy:

"Újra itt van, újra itt van, újra itt van a nagy csapat, / Csapjad össze, csapjad össze, csapjad össze a mancsodat. / Újra hallom, újra hallom a hangokat. / Légy a vendégünk, légy az emlékünk, / Ünnepeljük meg a nagy talál-kozást."

Makra Zoltán


<<< Vissza