<<< Vissza

A Kinizsi érett az NB II-re
Szakosztályvezető nélkül a bajnokságban

2006. november 10.

 
A 2006/2007-es NB II-es férfi kézilabda bajnokságban ismét szerepet kapott a Szentesi Kinizsi. Hat fordulón vannak túl a csapatok. A tervekről és az eddigi tapasztalatokról beszélgettem Szaszkó Norbert edzővel.

- A felkészülés felemásra sikeredett. Gyakorolni igazából úgy tudunk, ahogy jönnek a fordulók - kezdte szavait az edző.

- Az erősítési tervekkel hogy állnak?

- Két fiatal orosházi játékosunk van, aki kettős igazolással rendelkezik. Berta János minden mérkőzésen tud játszani, Bőr Péter csak akkor tud rendelkezésünkre állni, ha az Orosháza (NB I/B) mérkőzése nem ütközik a miénkkel. Egy-két régebbi játékos is visszatért. Célunk a bentmaradás. Képes arra a gárda, hogy megszerezze a bentmaradáshoz szükséges 8-10 pontot.

- A legutóbbi beszélgetésünkkor elmondta, hogy nincs szakosztályvezető. Változott-e azóta valami?


- Továbbra sincs szakosztályvezetőnk. Dobos László, a szakmai vezető viszi a dolgokat. Ő felügyeli a női és a férfi csapatokat, beleértve a serdülőt és az ifit is.

* * *

A legutóbbi hazai mérkőzésen történtekről következzék összefoglaló, ahol a Szentesi Kinizsi a Kiskunmajsa együttesét fogadta. A hazai csapat a következő összeállításban lépett pályára: Miklós-Dömsödi, Sipos, Nagy, Pólya, Jártas Z., Berta. Cserék: Bondár (kapus), Ludányi, Bakó, Kósa, Farsang, Virágos, Kajla. Edző: Szaszkó Norbert.

A vendégek szereztek vezetést röviddel a kezdés után. A 3. percben már a Kinizsi vezetett 3-1-re. A 8. percben 3-3 innentől kezdve a vendégek magukhoz ragadták a kezdeményezést, s a félidő végén két góllal vezettek 8-10. Szünet után a Kinizsi kezdett jobban, egyenlítettek 10-10, majd egy rövid ideig felváltva vezettek a csapatok. A szentesi csapat jobb összpontosítással a második félidő 24. percében négy góllal vezetett 21-17 ide. Ekkor azonban homok került a gépezetbe, a vendégek felzárkóztak, sőt egyenlítettek, s lett a végeredmény 21-21.

A mérkőzés végén így értékelt az edző: - Az első félidőt nagyon álmosan kezdtük, következménye a félidő végére összeszedtünk kétgólos hátrányt. A második felvonásra sikerült őket egy kicsit felrázni, az eredmény négygólos előny, ekkor Nagy Imrét kipontozták, innentől kezdve nem tudta a csapat megoldani a feladatot. Úgy tűnik, hogy az átlövőnk kiválását nehezen tudták feldolgozni. Mindenki készült az összecsapásra, tudták, hogy ez egy nagyon fontos mérkőzés. Hat forduló után megszereztük az első pontunkat. Mindent elkövetünk a hibák kijavítására, s hogy kilábaljunk ebből a hullámvölgyből, hiszen a csapat tudása érett az NB II-re.

Dunás Varga Zoltán


<<< Vissza