<<< Vissza

Tóni bácsi konyhája

2006. november 10.

 
Zöldséges filé

Elkészítése:
10-15 dkg füstölt szalonnát kockára vágunk és kiolvasztunk. Zsírjában puhára párolunk 1-2 apróra vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, öklömnyi káposztát, karalábét. Amikor megpuhult, szitán áttörjük és elkeverjük egy egész tojással. Szép marhafelsál szeleteket vékonyra kiverünk, megsózzuk, majd rájuk kenjük a tojásos zöldségkeveréket, tört borssal fűszerezzük. A húsokat egyenként összetekerjük, cérnával átkötjük és zsíron puhára pároljuk. Amikor kész, kivesszük a hústekercseket és a visszamaradt léhez egy deci tejfölt keverve felforraljuk. A hústekercsekről a cérnát leszedjük, ferdén szeleteljük, tálra tesszük és a tejfölös lével leöntve párolt rizszsel forrón tálaljuk.

Zserbó


Hozzávalók:
25 dkg liszt, 12 dkg margarin, 1,5 evőkanál porcukor, 2 tojássárgája, 1 dkg élesztő, csipet só, 10 dkg étcsokoládé, 10 dkg dió, baracklekvár.

Elkészítése:
Morzsoljuk el a lisztet margarinnal, keverjük hozzá a porcukrot, a tojássárgáját, az élesztőt és a tejet. Jól gyúrjuk össze és letakarva pihentessük szobahőmérsékleten. Osszuk négy felé, nyújtsuk ki vékonyra, kenjük meg lekvárral, szórjuk meg darált dióval és rétegezzük egymásra. Az utolsó lapra ne tegyünk semmit, azt majd sütés után csokoládéval fogjuk bevonni. Tegyük előmelegített sütőbe és kb. fél óra alatt süssük meg. Ha kész, vízgőz felett felolvasztott csokoládéval kenjük meg a tetejét. Tegyük hűvös helyre. Ha a csokoládé megkeményedett, felszeleteljük és tálaljuk.


<<< Vissza