<<< Vissza

Esztétikusabb tanmedence
Az árakat nem befolyásolja a felújítás

2006. november 3.

 

November közetpétől várja a medence a fürdőzőket. Fotó: Vidovics

Jól halad a 25 méteres medence felújítása, melynek köszönhetően komfortosabb és hangulatosabb is lesz a tanmedence. Tomcsányi Ferenc, a sportközpont igazgatója a strandfürdő területén történő egyéb változásokról is beszámolt.

Még szeptember első napjaiban kezdődött a 25-ös medence korszerűsítése, összesen 25 millió forintból, részben pályázati pénzből. A medencét az előzetes tervek szerint november közepén kívánják átadni.

- Úgy tűnik, a helybeli kivitelező tartja az előre meghatározott időpontot, - tájékoztatott Tomcsányi Ferenc. A munkások jól haladnak, hétvégére sem állnak le.

Elkészültek a padlófűtéssel a medence környékén, és a burkolás nagy részével is, a világoskék csempe lassan a medence teljes felületén a helyére kerül, s a rajtkockákat is bevonják. Az igazgató elárulta, felmerült, hogy a medencetérbe világítótesteket helyezzenek el, ami manapság divatos. Végül félmegoldás született: a medence lépcsője alatt, tehát részben lesz medence-világítás.

- Úgy gondolom, amikor nem a kemény edzésekről van szó, hanem az élvezet, a kikapcsolódás kedvéért úszik valaki, ez a világítás rendkívül kellemes hangulatot ad közben, a kék színű, vízen áttetsző fényben úszhat az ember.

Ha lesz pályázati forrás a többi medence felújítására, kell és érdemes is hangulati elemként alkalmazni.

Harminc év után újracsempézik a medencét. (Fotó: Vidovics)

A medence felújítása egyébiránt azért vált esedékessé, mert a készítése óta eltelt legalább harminc év, ami elég, hogy az erős igénybevételnek kitett tanmedencében - vegyszeresen kevert víz kerül forgatásra benne - próbára tegye a készítésekor felhasznált anyagokat. A burkolólap néhány helyen megrepedt, többször is fugázták, elhárítva ezzel a balesetveszélyt. Tovább viszont már nem lehetett halogatni a rekonstrukciót, arról nem is beszélve, esztétikailag is egészen más hatása lesz a megújult fürdő-és úszófelületnek.

A strandfürdő területén lévő 64 kabin fűtési munkálatai már elkészültek, megvolt a próbaüzem, a kabinokban kialakított fűtőtestek üzemképesek az igazgató tájékoztatása szerint. Menet közben belefogtak egy másik munkába: az átalakítás indokolta, hogy kifessék az üdülőházakat. Eredetileg tavaszra tervezték, de jövő hét elejére a tulajdonosok már birtokba is vehetik a szép, tiszta és fűtött kabinokat. - Bízom benne, hogy a kellemetlenségeket, amiket időközben okoztunk, ellensúlyozni fogja majd az eredmény, - mondja az igazgató.

Ezek a fejlesztések a szolgáltatások árait nem befolyásolják. Tomcsányi Ferenc szerint ez gesztus a látogatók felé, ami növelheti az uszoda presztízsét.

Darók József


<<< Vissza