<<< Vissza

Tóni bácsi konyhája

2006. szeptember 15.

 
Hússzeletek szalonnás babraguval

Hozzávalók:
80 dkg sertés szűzpecsenye, 15 dkg szalonna, 40 dkg tarkabab, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 1 ek. mustár, 1 dl paradicsomlé, 1 dl húsleves, őrölt bors, só.

Elkészítés:
Még előző este áztassuk be a babot, majd másnap enyhén sós vízben főzzük meg. Amíg fő, készítsünk pácot: keverjünk a mustárba olajat, sót, borsot, majd egyenletesen kenjük be vele a húst. Érleljük legalább két órán át a hűtőben. Vágjuk szeletekre és roston süssük meg.

A szalonnát vágjuk kockára, egy serpenyőben pirítsuk meg a finomra vágott hagymával, tegyük hozzá a kockára vágott paprikát és paradicsomot, majd a készre főtt tarkababot is. Engedjük fel a paradicsomlével és húslevessel. Forraljunk rajta egyet, és ezzel a finom körettel kínáljuk a húst.

Vaníliás citromtorta


Hozzávalók a tésztához:
22 dkg liszt, 12 dkg margarin, 2 ek. kristálycukor, 2 tojássárgája, 2 ek. hideg víz. A töltelékhez: 37 dkg sűrített tej, 1 vaníliarúd, 3 tojás, 5 citrom, 5 dkg krisztálycukor. A tetejére: 2 dl tejszín.

Elkészítés:
Morzsoljuk el a lisztet a margarinnal, majd gyúrjuk össze a tojássárgájával, a cukorral és a vízzel. Közepesen vékonyra nyújtsuk ki, béleljük ki vele a tortaformát, majd szurkáljuk meg az alját és 30 percre tegyük a hűtőbe. Ezután süssük majdnem készre. Közben készítsük el a tölteléket: a tojássárgákat keverjük ki a sűrített tejjel, dolgozzuk hozzá a citrom lereszelt héját, a citrom levét, és a vaníliarúd kikapart belsejét. A tojásfehérjét a cukorral verjük kemény habbá és ezzel lazítsuk a citromos masszát. Töltsük a formába a krémet a tésztára és 25-30 perc alatt süssük meg. A tetejét tejszínhabbal és citromkarikákkal díszítsük.

Jó étvágyat!


<<< Vissza